Ако си мислите, че правенето на чийзкейк е сложно,
изисква много време, умения, продукти...
Бъркате се.
Сега ще ви покажа една много лесна
и изключително вкусна рецепта.
и изключително вкусна рецепта.
250 гр. бисквити с масло
125 гр. краве масло
Това е за блата, а за крема:
375 гр. (3 бр.) крема сирене
(няма нужда да взимате от най-скъпото)
(няма нужда да взимате от най-скъпото)
300 гр. заквасена сметана
150 гр. пудра захар
1 ванилия
И моята тайна:
кората на един лимон
2 ч.л. лимонов сок
"Черешката на тортата" - боровинково сладко!
Започваме приготовленията.
Намасляваме тавичка с подвижно дъно
(за предпочитане около 20 см.).
(за предпочитане около 20 см.).
Натрошаваме бисквитите /смиламе, начукваме,
както ви е удобно/ и смесваме с маслото.
както ви е удобно/ и смесваме с маслото.
Трябва да се получи мокър блат, който разстиламе
на дъното на тавата.
на дъното на тавата.
Заглаждаме го и го слагаме в хладилника да стегне
докато направим крема.
докато направим крема.
В дълбока купа смесваме крема сиренето,
пудрата захар, лимоновият сок и лимоновата
настъргана кора - страшно свежо.
Разбъркваме с дървена лъжица
и добавяме заквасената сметана и ванилията.
Сместа трябва да стане гладка и еднородна,
но без помощта на миксер -
най-удобно с дървена лъжица.
Дори и да останат малко бучици, няма проблем.
пудрата захар, лимоновият сок и лимоновата
настъргана кора - страшно свежо.
Разбъркваме с дървена лъжица
и добавяме заквасената сметана и ванилията.
Сместа трябва да стане гладка и еднородна,
но без помощта на миксер -
най-удобно с дървена лъжица.
Дори и да останат малко бучици, няма проблем.
Изсипваме крема върху блата и отново оставяме в хладилник.
Преди консумация, заливаме със сладко!
Имайте предвид, че крема е сладък.
Внимавайте с боровинковото сладко!
Внимавайте с боровинковото сладко!
Ако обичате много много сладко - заливайте смело.
Ако ли не, сложете само тук-там за цвят.
Бон апетит! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
Няма коментари