Чесново пиле, печени зеленчуци, Витоша


И когато ходим на планина,
задължително трябва да сме подготвени
с ВКУСНА храна!

Подготовката започна така:

В тиган загрях малко зехтин с няколко скилидки чесън.
След като чесънчето взе да добива златист цвят
добавих пилешки гърди
/предварително нарязани на жулиени,
овкусени със сол, черен пипер и сух розмарин/.
Запържих до златисто.


През това време запекох зеленчуците
в тавичка, покрита с хартия за печене.

Измих дребни пресни картофи,
тиквичка, лук, морков.

Картофите и лука разрязох на половина,
тиквичките на ивици,
морковите оставих цели.

Поръсих с две лъжици зехтин,
сол, розмарин, черен и червен пипер.

Обърках всичко много хубаво
и го оставих да се изпече на 200 градуса.


Обядът вече е готов.
Сред природата,
птичките и рекичките.


След хапване беше време за разходка.
Толкова спокойна атмосфера,
малки горски пътечки,
много растения.


И накрая, страхотно красива гледка.

На цяла София,
на върха на Витоша.
Малко страшно,
лека планинска мъгла,
създаваща силно мистично усещане.
И невероятен изглед.


Не забравяйте, че човек е истински себе си
само сред природата.

Там, от където е произлязъл,

там
където принадлежи!