Един от любимите ми сладкиши.
Страшно сочен и сладък!
Необходими продукти
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
5 с.л. какао
1 ч.ч. кисело мляко
За глазурата
7 с.л. вода
9 с.л. захар
5 с.л. какао
125 гр. краве масло
Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцата със захарта.
2. Шупваме содата в киселото мляко.
3. Добавяме към яйцата пресятото брашно и
какао,
киселото мляко със содата и
олиото.
4. Печем в намаслена тава на 180 градуса
за 20-30 мин.
/до суха клечка/.
5. Когато сладкишът изстине, го нарязваме.
6. За глазурата - разтапяме всичко на
котлона
при непрекъснато бъркване.
7. Преди да залеем студения сладкиш с
горещата глазура,
правим малки дупчици в него
с помощта на клечки за зъби
(или молив - така ще станат
по-големи дупчици
и ще влезе повече глазура).
8. Заливаме и оставяме да попие.
Консумирайте с удоволствие! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
На колко градуса и за колко минути се пече това негърско дупе?
ОтговорИзтриванеЛеле, извинявам се, че съм пропуснала. Сега ще го добавя - 180 градуса, за около 20-30 мин. Проверяваме с клечка за зъби - когато е суха, значи сладкишът е изпечен. :)
ОтговорИзтриванеПерфектен е! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви харесва! Да ви е сладко! :)
ИзтриванеЗдравейте!С каква вместимост е чашата?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, вместимостта е 250 милилитра и винаги измервам всички съставки в една и съща чаша. :)
ИзтриванеИзпробвах рецептата за пръв път и стана страхотно! Всички си облизаха пръстите и питаха за още! Благодаря Ви! Сега правя повторно
ОтговорИзтриванеМного се радвам, да ви е сладко! :)
Изтриване