Негърско дупе

август 23, 2017


Един от любимите ми сладкиши.
Страшно сочен и сладък!

Необходими продукти

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
5 с.л. какао
1 ч.ч. кисело мляко

За глазурата

7 с.л. вода
9 с.л. захар
5 с.л. какао
125 гр. краве масло

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцата със захарта.
2. Шупваме содата в киселото мляко.
3. Добавяме към яйцата пресятото брашно и какао,
    киселото мляко със содата и олиото.
4. Печем в намаслена тава на 180 градуса за 20-30 мин.
    /до суха клечка/.
5. Когато сладкишът изстине, го нарязваме.
6. За глазурата - разтапяме всичко на котлона
    при непрекъснато бъркване.
7. Преди да залеем студения сладкиш с горещата глазура,
    правим малки дупчици в него с помощта на клечки за зъби
    (или молив - така ще станат по-големи дупчици
    и ще влезе повече глазура).
8. Заливаме и оставяме да попие.

Консумирайте с удоволствие! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


You Might Also Like

2 коментара

  1. На колко градуса и за колко минути се пече това негърско дупе?

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, извинявам се, че съм пропуснала. Сега ще го добавя - 180 градуса, за около 20-30 мин. Проверяваме с клечка за зъби - когато е суха, значи сладкишът е изпечен. :)

    ОтговорИзтриване

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers