Негърско дупе


Един от любимите ми сладкиши.
Страшно сочен и сладък!

Необходими продукти
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
5 с.л. какао
1 ч.ч. кисело мляко

За глазурата
7 с.л. вода
9 с.л. захар
5 с.л. какао
125 гр. краве масло

Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцата със захарта.
2. Шупваме содата в киселото мляко.
3. Добавяме към яйцата пресятото брашно и какао,
    киселото мляко със содата и олиото.
4. Печем в намаслена тава на 180 градуса за 20-30 мин.
    /до суха клечка/.
5. Когато сладкишът изстине, го нарязваме.
6. За глазурата - разтапяме всичко на котлона
    при непрекъснато бъркване.
7. Преди да залеем студения сладкиш с горещата глазура,
    правим малки дупчици в него с помощта на клечки за зъби
    (или молив - така ще станат по-големи дупчици
    и ще влезе повече глазура).
8. Заливаме и оставяме да попие.

Консумирайте с удоволствие! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!

8 коментара

  1. На колко градуса и за колко минути се пече това негърско дупе?

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, извинявам се, че съм пропуснала. Сега ще го добавя - 180 градуса, за около 20-30 мин. Проверяваме с клечка за зъби - когато е суха, значи сладкишът е изпечен. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектен е! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви харесва! Да ви е сладко! :)

      Изтриване
  4. Здравейте!С каква вместимост е чашата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, вместимостта е 250 милилитра и винаги измервам всички съставки в една и съща чаша. :)

      Изтриване
  5. Изпробвах рецептата за пръв път и стана страхотно! Всички си облизаха пръстите и питаха за още! Благодаря Ви! Сега правя повторно

    ОтговорИзтриване