Рожкови трюфели

август 15, 2017

Една страхотна алтернатива на домашни сурови бонбони.

Зарадвайте децата, приятелите, бабите и всички, които обичате с нещо различно.

Това са бонбони, направени с помощта на 1-2 с.л. мед, 1-2 с.л. сусамов тахан, банан, канела, 2-3 с.л. овесени трици, кокосови стърготини, малко прясно мляко и 1-2 с.л. брашно от рожков.

Аз обичам да правя всичко на око, но имайте предвид, че рожковото брашно придава леко горчив вкус, затова е хубаво да използвате повече мед, ако обичате много сладко.

Бананът трябва да е намачкан, и всичко остнало се добавя и разбърква до хомогенна смес.
След като оформих бонбоните ги оставих в хлавилник да стегнат.
Не трябва да са много твърди - това се определя от триците.
Сместа трябва да може да се обработва с ръце без проблем, леко залепваща по ръцете.

Приятно хапване! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers