Необходими продукти
4 яйца
8 с.л. захар
500 гр. сирене "Маскарпоне"
2 капачки бренди (или ром, десертно вино)
1 пакет бишкоти (200 гр., твърди)
1 ч.ч. кафе
1 ч.ч. кафе
какао
Начин на приготвяне
1. Разбиваме с миксер жълтъците и захарта.
2. Добавяме сиренето, отново разбиваме.
3. В друга купа разбиваме белтъците на сняг.
4. Добавяме с помощта на дървена лъжица
белтъците към жълтъчената смес.
Трябва да разбъркваме много бавно и леко,
за да не разрушим текстурата на сместа.
5. Алкохолът и кафето смесваме в купичка.
6. Всяка бишкота топим в тази смес,
след това нареждаме в тавичка.
7. Ред бишкоти, ред крем и така докрай.
8. За завършек поръсваме с какао
и оставяме в хладилник за една вечер.
Тирамисуто трябва да е меко, не бива да се реже с нож.
Това е знак, че се е получило както трябва.
Ако искате, може да го направите в десертни чашки,
за да е по удобно за всички.
Иначе ще го хапвате с лъжица от съда,
в който е направено.
в който е направено.
Имайте предвид, че захарта почти не се усеща
и даже е леко горчиво.
и даже е леко горчиво.
Препоръчвам да сложите още захар, за да е по-сладичко.
Да ви е вкусно!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
Няма коментари