Яхния с месо и нахут

август 22, 2017


Мислих, мислих аз какво да сготвя...
Сетих се, че имам един буркан с варен нахут,
а предната вечер бях изкарала месото от фризера
- да се размразява.

Месото може да е каквото желаете - пилешко, свинско, пуешко, телешко...

И така, най-обичам случайните манджи.

Покрих дъното на тенджера със зехтин.
Нарязах на едро 3 глави лук и ги пуснах да се запържат.
От време на време разбърквах.

През това време нарязах месото на хапки,
овкусих ги със сол и черен пипер. Около половин килограм може би бяха.

След като лукът стана златист, добавих и месото,
кимион, щипка едро чили и розмарин.
Оставих да се запържи добре.

Добавих 3 моркова, нарязани на кръгчета и 2 ч.л. червен пипер.
Запържих около минута-две, добавих един компотен буркан домати (домашни)
и допълних тенджерата с вода.

Оставих да къкри, като добавих една лъжица кокосова захар,
за да неутрализирам киселинността на доматите и още сол.

Когато морковите омекнаха, добавих един буркан сварен нахут.

Закаших манджата със смес от 1 с.л. брашно и малко вода,
много хубаво разбъркани, с малко чорбица от манджата.
Изсипах в тенджерата, разбърках и преди сервиране
поръсих с магданоз.

Много вкусно, наистина.

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .

       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers