И тъй като за мен е голямо удоволствие
да експериментирам в кухнята,
особено с палачинки,
днешната импровизация,
смело мога да твърдя,
стана повече от прекрасна.
Невероятно приятен
лек сладникъв вкус.
Необходими продукти
1/2 банан
1 яйце
1 с.л. ръжено брашно
2 с.л. овесени трици
Начин на приготвяне
1. Намачках банана с вилица.
2. Добавих яйцето, разбърках.
3. Следва брашното, отново разбъркване.
4. Накрая - триците, които оставих малко да набъбнат.
5. Пекох под капак (не се притеснявайте, ако нямате капак,
сместа е достатъчно гъста, без капак стават
също много пухкави) в много малко кокосово масло
/за да не прегарят бързо -
намалете котлона на средна температура/
като слагах по 1 с.л. смес,
т.е. - 1 палачинка се състоеше от 1 с.л. смес
и общо излязоха 5 броя.
6. Когато започнат да се навдигат
и да образуват тук-там балончета,
обърнете ги.
Аз ги полях със слънчогледов тахан.
Поръсете с канела, ако обичате,
останах изключително доволна от резултата
и, разбира се,
веднага ги изядох.
Но най-хубавото е, че дори и да ги хапвате без нищо,
вкусът им е страхотен.
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
Няма коментари