Бананови палачинки

септември 27, 2017


И тъй като за мен е голямо удоволствие
да експериментирам в кухнята,
особено с палачинки,
днешната импровизация,
смело мога да твърдя,
стана повече от прекрасна.
Невероятно приятен
лек сладникъв вкус.

Необходими продукти

1/2 банан
1 яйце
1 с.л. ръжено брашно
2 с.л. овесени трици

Начин на приготвяне

1. Намачках банана с вилица.
2. Добавих яйцето, разбърках.
3. Следва брашното, отново разбъркване.
4. Накрая - триците, които оставих малко да набъбнат.
5. Пекох под капак (не се притеснявайте, ако нямате капак,
    сместа е достатъчно гъста, без капак стават 
    също много пухкави) в много малко кокосово масло
    /за да не прегарят бързо - 
    намалете котлона на средна температура/
    като слагах по 1 с.л. смес, 
    т.е. - 1 палачинка се състоеше от 1 с.л. смес
    и общо излязоха 5 броя.
6. Когато започнат да се навдигат 
    и да образуват тук-там балончета,
    обърнете ги.

Аз ги полях със слънчогледов тахан.
Поръсете с канела, ако обичате,
останах изключително доволна от резултата
и, разбира се,
веднага ги изядох.

Но най-хубавото е, че дори и да ги хапвате без нищо,
вкусът им е страхотен.

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers