Сладкиш "Маршмелоу"

септември 21, 2017

Необходими продукти

За блата

6 жълтъка
12 равни с.л. захар
200 мл. прясно мляко
100 мл. олио
6 с.л. с връх брашно
3 с.л. какао
1/2 пак. бакпулвер
1 пак. ванилена захар

За крема

6 белтъка
12 с.л. захар

За сиропа в крема

10 с.л. захар
4 с.л. вода

За глазурата

2 големи шоколада
3 с.л. масло

Начин на приготвяне

1. Жълтъците, заедно със захарта, се разбиват на гъст крем.
2. Прибавят се млякото, олиото, брашното, какаото, бакпулвера.
3. Всички продукти се разбиват до хомогенна смес.
4. Печем в предварително загрята фурна, в намаслена и набрашнена тава, на 200 градуса.

1. Разбиваме белтъците на сняг.
2. Добавяме захарта и отново разбиваме.

1. На котлона поставяме съд с 10 с.л. захар и 4 с.л. вода.
2. Оставяме съставките да заврат.
3. Готовият сироп сипваме при белтъците и разбиваме с миксер 10 мин.

Изваждаме готовия блат и намаляме фурната на 130 градуса.
Изсипваме крема върху блата, печем още 10 мин.
Веднага след като извадим сладкиша, го заливаме с глазурата от разтопени на водна баня масло и шоколади, нарязваме го на парчета.
Прибираме в хладилника да стегне.

Супер въздушен, сладък и лек!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers