Ябълкови палачинки


Необходими продукти

1 яйце
2 с.л. фини овесени ядки
1 с.л. ленено семе
1 с.л. лимецово брашно
3-4 с.л. прясно мляко
1/2 ябълка
канела

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцето.
2. Добавяме овесените ядки 
и оставяме малко да набъбнат.
3. След това прибавяме лененото семе, 
брашното и млякото.
4. Разбъркваме хубаво, оставяме настрана.
5. Настъргваме половин ябълка, 
която предварително сме обелили.
6. Добавяме ябълката към сместа, 
канелата и сме готови за печене.
7. В намаслен с кокосово масло тиган, 
на средна степен,
    изсипваме палачинките с помощта на лъжица
    /сместа е сравнително рядка, 
получават се балончета при печене/.
8. Печем под капак и накрая намазваме 
обилно с мед и изяждаме.

На мен лично много ми харесват с тахан.
Комбинацията от тахан и мед е невероятна,
обожавам я. Винаги. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
 :)