Ябълкови палачинки

септември 30, 2017


Необходими продукти

1 яйце
2 с.л. фини овесени ядки
1 с.л. ленено семе
1 с.л. лимецово брашно
3-4 с.л. прясно мляко
1/2 ябълка
канела

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцето.
2. Добавяме овесените ядки и оставяме малко да набъбнат.
3. След това прибавяме лененото семе, брашното и млякото.
4. Разбъркваме хубаво, оставяме настрана.
5. Настъргваме половин ябълка, която предварително сме обелили.
6. Добавяме ябълката към сместа, канелата и сме готови за печене.
7. В намаслен с кокосово масло тиган, на средна степен,
    изсипваме палачинките с помощта на лъжица
    /сместа е сравнително рядка, получават се балончета при печене/.
8. Печем под капак и накрая намазваме обилно с мед и изяждаме.

На мен лично много ми харесват с тахан.
Комбинацията от тахан и мед е невероятна,
обожавам я. Винаги. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers