Необходими продукти
1 яйце
2 с.л. фини овесени ядки
1 с.л. ленено семе
1 с.л. лимецово брашно
3-4 с.л. прясно мляко
1/2 ябълка
канела
Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцето.
2. Добавяме овесените ядки
и оставяме малко да набъбнат.
и оставяме малко да набъбнат.
3. След това прибавяме лененото семе,
брашното и млякото.
брашното и млякото.
4. Разбъркваме хубаво, оставяме настрана.
5. Настъргваме половин ябълка,
която предварително сме обелили.
която предварително сме обелили.
6. Добавяме ябълката към сместа,
канелата и сме готови за печене.
канелата и сме готови за печене.
7. В намаслен с кокосово масло тиган,
на средна степен,
на средна степен,
изсипваме палачинките с помощта на лъжица
/сместа е сравнително рядка,
получават се балончета при печене/.
получават се балончета при печене/.
8. Печем под капак и накрая намазваме
обилно с мед и изяждаме.
обилно с мед и изяждаме.
На мен лично много ми харесват с тахан.
Комбинацията от тахан и мед е невероятна,
обожавам я. Винаги. :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
Няма коментари