Свински пържоли с гъби и фета

септември 28, 2017


Необходими продукти

2 големи свински пържоли
1 глава лук
200 гр. печурки
2 с.л. масло
100 гр. фета сирене
125 гр. моцарела
няколко стръка магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

1. В нагорещен тиган поставяте 1 с.л. масло.

2. Поставяте 2-те пържоли в тигана /ако са много дебели-начукайте ги малко/.
3. Овкусявате със сол, пипер, наситнен магданоз.
4. Когато започнат да придобиват цвят на сготвено, ги обръщате,
    повтаряте процедурата с подправките.
5. Трябва да бъдат почти готови, когато ги махнете от тигана.
6. В тиган сложете 1 ч.л. масло, 1 малка глава наситнен лук, запържвате.
7. Добавяте наситнените гъби, след като лукът се запържи,
    овкусявате със сол и пипер.
8. Когато и гъбките омекнат, махате сместа от котлона.
9. В тавичка, застелена с хартия за печене, поставяте пържолите.
10. Отгоре слагате начупеното сирене,
      изсипвате сместа с лука и гъбите,
      накрая поставяте нарязаната на кръгчета моцарела.
11. Печете до разтапянето на моцарелата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 5 минути.

Много вкусен и различен начин за похапване на пържоли!

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!


      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers