Необходими продукти
2 големи свински пържоли
1 глава лук
200 гр. печурки
2 с.л. масло
100 гр. фета сирене
125 гр. моцарела
няколко стръка магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
1. В нагорещен тиган поставяте 1 с.л.
масло.
2. Поставяте 2-те пържоли в тигана
/ако са много дебели-начукайте ги малко/.
/ако са много дебели-начукайте ги малко/.
3. Овкусявате със сол, пипер, наситнен
магданоз.
4. Когато започнат да придобиват цвят на
сготвено,
ги обръщате, повтаряте процедурата с подправките.
ги обръщате, повтаряте процедурата с подправките.
5. Трябва да бъдат почти готови,
когато ги махнете от тигана.
6. В тиган сложете 1 ч.л. масло,
1 малка глава наситнен лук, запържвате.
1 малка глава наситнен лук, запържвате.
7. Добавяте наситнените гъби, след като
лукът се запържи,
овкусявате със сол и пипер.
8. Когато и гъбките омекнат, махате сместа
от котлона.
9. В тавичка, застелена с хартия за
печене,
поставяте пържолите.
поставяте пържолите.
10. Отгоре слагате начупеното сирене,
изсипвате сместа с
лука и гъбите,
накрая поставяте
нарязаната на кръгчета моцарела.
11. Печете до разтапянето на моцарелата
в предварително загрята фурна на 200 градуса
за около 5 минути.
в предварително загрята фурна на 200 градуса
за около 5 минути.
Много вкусен и различен начин за похапване на пържоли!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари