Необходими продукти
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
50 гр. краве масло /меко/
50 гр. олио
1 бакпулвер
3 големи ябълки
1 ч.ч. орехи /млени/
Начин на приготвяне
1. Яйцата се разбиват със захарта.
2. Добавя се прясното мляко и пресятото брашно.
3. Отново се разбърква, следват маслото, олиото и бакпулвера.
4. След като сместа вече е хомогенна,
се добавят орехите и се разбърква с лъжица.
се добавят орехите и се разбърква с лъжица.
5. Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене,
отгоре се разпръсват ябълките
/почистени, обелени и нарязани на кубчета/.
/почистени, обелени и нарязани на кубчета/.
6. Пече се на 170 градуса /предварително загрята фурна/,
проверявайте готовността му с клечка за зъби.
Ако желаете, може да приготвите сироп
като оставите13 с.л. захар + 3 с.л. масло
като оставите13 с.л. захар + 3 с.л. масло
да се карамелизират на котлона /средна степен/,
когато започне процеса на карамелизация
се добавят няколко тънки резенчета ябълка,
се добавят няколко тънки резенчета ябълка,
изчаквате около 1-2 мин. и махате от котлона.
След като сладкишът е готов и изстинал, се залива със сиропа.
Имайте предвид, че след като изстине сиропът се втърдява.
Може да приготвите сладкиша и без него,
достатъчно сочен и вкусен се получава. :)
достатъчно сочен и вкусен се получава. :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
Няма коментари