Необходими продукти
1 пакет бутер тесто
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 яйца
125 гр. масло
3 пак. ванилия
7 с.л. брашно
Начин на приготвяне
1. Разгръщаме бутер тестото,
разточваме го само в едната посока,
отрязваме 4 еднакви правоъгълни парчета,
останалите изрезки запазваме за украса.
2. Всеки правоъгълник надупчваме с вилица,
печем на 200 градуса върху хартия за печене
до порозовяване.
3. Готовите блатове оставяме да изстинат върху решетка.
4. Изпичаме и останките от тестото,
които, след като изстинат, начупваме с ръце.
5. Отделяме 1 ч.ч. от млякото,
а другата му част я слагаме в тенджера,
заедно с маслото, захарта и ванилиите
- оставяме да заври.
- оставяме да заври.
6. Чашата прясно мляко, която отделихме,
разбиваме с брашното и яйцата.
разбиваме с брашното и яйцата.
7. След като сместа ни заври на котлона,
при непрекъснато бъркане и на много тънка струя
изливаме яйчената смес,
изливаме яйчената смес,
но предварително сме намалили малко котлона,
за да не загаря.
за да не загаря.
8. Бъркаме непрекъснато до получаването
на хомогенна смес /кремът не трябва
да е прекалено гъст,
на хомогенна смес /кремът не трябва
да е прекалено гъст,
защото след махане му от котлона,
той ще се сгъсти още/.
той ще се сгъсти още/.
9. Оставяме крема леко да се охлади.
10. Поставяме 1 блат, отгоре изливаме от крема,
така процедираме до края - блат, крем, блат, крем.
11. Накрая измазваме цялата торта с крема,
облипаме я с начупените изрезки и я оставяме в
хланилника за една вечер.
хланилника за една вечер.
Да ви е сладко!
*Колкото повече престоява тортата, толкова по-вкусна става. :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари