Торта "Наполеон"

октомври 19, 2017

Необходими продукти

1 пакет бутер тесто
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 яйца
125 гр. масло
3 пак. ванилия
7 с.л. брашно

Начин на приготвяне

1. Разгръщаме бутер тестото,
    разточваме го само в едната посока,
    отрязваме 4 еднакви правоъгълни парчета,
    останалите изрезки запазваме за украса.
2. Всеки правоъгълник надупчваме с вилица,
    печем на 200 градуса върху хартия за печене
    до порозовяване.
3. Готовите блатове оставяме да изстинат върху решетка.
4. Изпичаме и останките от тестото,
    които, след като изстинат, начупваме с ръце.
5. Отделяме 1 ч.ч. от млякото,
    а другата му част я слагаме в тенджера,
    заедно с маслото, захарта и ванилиите 
- оставяме да заври.
6. Чашата прясно мляко, която отделихме, 
разбиваме с брашното и яйцата.
7. След като сместа ни заври на котлона,
    при непрекъснато бъркане и на много тънка струя 
изливаме яйчената смес,
    но предварително сме намалили малко котлона, 
за да не загаря.
8. Бъркаме непрекъснато до получаването 
на хомогенна смес /кремът не трябва 
да е прекалено гъст,
     защото след махане му от котлона, 
той ще се сгъсти още/.
9. Оставяме крема леко да се охлади.
10. Поставяме 1 блат, отгоре изливаме от крема,
      така процедираме до края - блат, крем, блат, крем.
11. Накрая измазваме цялата торта с крема,
      облипаме я с начупените изрезки и я оставяме в
хланилника за една вечер.

Да ви е сладко!

Колкото повече престоява тортата, толкова по-вкусна става. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers