Щрудели с ябълки



И тъй като нямах галета,
в магазина до нас - също нямаше,
реших да импровизирам...
отново. :)

Необходими продукти

1/2 пакет кори за баница /фини/
1/2 ч.ч. кокосово масло
2-3 с.л. кокосово брашно
5-6 с.л. кокосова захар
3 ябълки /почистени, настъргани/

Начин на приготвяне

1. Разрязах корите на 2 части /през половината/.
2. Всяка част намаслих с кокосово масло,
    /без да оставям сухо място, но не прекалявайте/
    започнах от по-късата част,
    отгоре поставих щипка кокосово брашно,
    около супена лъжица настъргани ябълки,
    чаена лъжичка кокосова захар
    и отново щипка кокосово брашно.
3. Сгънах 2-та края на кората към средата,
    за да не изпадне плънката, завих на руло.
4. Така процедирах с всички кори.
5. Отгоре направих 3 разреза с нож,
    по средата на всяко щруделче.
6. Пекох върху хартия за печене,
    предварително загрята фурна 
на 180 градуса за 25 минути.
7. След като ги извадих от фурната, 
сложих в метална кутия и захлупих, 
за да се задушат - придобиват леко мокър вид.

*Добавете и канела в плънката, ако обичате,
  аз забравих,
  но поръсих след като станаха готови.

*Имайте предвид, че кокосовото масло е доста мазно,
  но лично аз го намирам по-приятно мазно от олиото.
  За да не остава суха част от щрудела,
  намаслявах цялата кора, преди да сложа плънката.
  Когато се задушат в кутията, 
изобщо не се усеща никакво мазно,
  а просто мека кора.

*Не съм отцеждала ябълките, 
затова поставих и кокосово брашно,
  за да попречи сока на ябълките да изтече 
и същевременно да станат сочни.

Аз ги правих мънички, излязоха около 15 броя.
Ако искате да ги направите по-големи,
само увеличете дозата на продуктите.

Да ви е сладко! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

Няма коментари