Овесени пухкавели

октомври 25, 2017


Тези палачинки се превърнаха
в истинска феерия от фибри.
Много полезни, сладички
и най-вкусното - пухкави.

Необходими продукти

1 банан /зрял/
1 яйце
3 с.л. овесени ядки
3 с.л. овесено брашно
1 с.л. брашно от лимец
1 с.л. ленено семе
канела

Начин на приготвяне

1. Намачках банана много добре.
2. Добавих яйцето, брашната, ядките и канелата.
3. Оставих сместа малко да престои - 5 мин.
4. В загрят тиган на средна степен, разтопих малко кокосово масло.
5. Палачинките направих с помощта на лъжица, но не прекалено малки.
6. След като ги извадих от тигана, захлупих с капак - да се задушат.

Получиха се 6 броя.
Идеални за един човек.
Доста време те държат сит.

Страшно меки, много приятно сладки,
/аз лично нямах нужда от допълнителни подсладители/,
и най-важното за мен - пухкави.

Поръсих със слънчогледов тахан,
черен шоколад и червени боровинки! :)


P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers