Овесени пухкавели


Тези палачинки се превърнаха
в истинска феерия от фибри.
Много полезни, сладички
и най-вкусното - пухкави.

Необходими продукти
1 банан /зрял/
1 яйце
3 с.л. овесени ядки
3 с.л. овесено брашно
1 с.л. брашно от лимец
1 с.л. ленено семе
канела

Начин на приготвяне

1. Намачках банана много добре.
2. Добавих яйцето, брашната, ядките и канелата.
3. Оставих сместа малко да престои - 5 мин.
4. В загрят тиган на средна степен, 
разтопих малко кокосово масло.
5. Палачинките направих с помощта на лъжица, 
но не прекалено малки.
6. След като ги извадих от тигана, захлупих с капак 
- да се задушат.

Получиха се 6 броя.

Идеални за един човек.
Доста време те държат сит.

Страшно меки, много приятно сладки,
/аз лично нямах нужда от допълнителни подсладители/,
и най-важното за мен - пухкави.

Поръсих със слънчогледов тахан,
черен шоколад и червени боровинки! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)