Рожково брауни

октомври 29, 2017


Това брауни е за онези моменти,
в които просто умираме да ядем шоколад.

Без бяло брашно, бяла захар и млечни продукти.

Необходими продукти

3 с.л. ленено семе + 9 с.л. вода
10 с.л. ръжено брашно
2 с.л. рожково брашно
3 с.л. фъстъчено масло
1 ч.ч. вода
5 с.л. мед
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сода
100 гр. черен шоколад
канела

Начин на приготвяне

1. Накиснах лененото семе в 9-те с.л. вода и оставих настрана за около 10 мин.,
    използвах го вместо яйца.
2. В каната на блендера сложих водата, брашната, фъстъченото масло,
    зехтина, содата и добавих сместа от лененото семе.
3. Разбих много добре с блендера.
4. Изсипах в тавичка, покрита с хартия за печене.
5. Отгоре натроших 100 гр. черен шоколад.
6. Пекох в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 мин.

Аз го изядох половината още докато беше топъл.
Страшно шоколадов и много готин вкус.

Имайте предвид, че има доста мека сърцевина.

Идеално ще върви със сладолед отгоре,
но в случая аз нямах.

Та така се раждат хубавите идеи,
когато ти се яде нещо,
но не знаеш какво точно... :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers