Реших да кръстя този сладкиш "Тиквеничко",
защото основната му съставка е тиква.
Става доста бързо, съдържа малко продукти,
приятен, доста мек - даже наподобяващ кремообразна структура.
Необходими съставки
600 гр. почистена тиква тип "Цигулка"
3 яйца
3 с.л. ръжено брашно
3 с.л. мед
3 с.л. какао
канела
Начин на приготвяне
1. Почистих и обелих тиквата,
нарязах на едри кубчета и сварих.
2. Намачках я с вилица още докато беше гореща
нарязах на едри кубчета и сварих.
2. Намачках я с вилица още докато беше гореща
и посипах с мед и канела, разбърках.
3. Добавих яйцата и брашното.
4. Разделих сместа на две,
като в еднава част добавих какаото.
като в еднава част добавих какаото.
5. Изсипах в тавичка, застлана с хартия за печене,
частта с какаото,
частта с какаото,
отгоре, тук-там, с помощта на лъжица
изсипах и другата част.
изсипах и другата част.
6. Пекох в предварително загрята фурна
на 200 градуса за 35-40 мин.
на 200 градуса за 35-40 мин.
Даже бих добавила и парченца шоколад в какаовата смес.
Много лек и приятен десерт.
Да ви е сладко! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари