Тиквеничко

октомври 06, 2017

Реших да кръстя този сладкиш "Тиквеничко",
защото основната му съставка е тиква.
Става доста бързо, съдържа малко продукти,
приятен, доста мек - даже наподобяващ кремообразна структура.

Необходими съставки
600 гр. почистена тиква тип "Цигулка"
3 яйца
3 с.л. ръжено брашно
3 с.л. мед
3 с.л. какао
канела

Начин на приготвяне

1. Почистих и обелих тиквата, 
нарязах на едри кубчета и сварих.
2. Намачках я с вилица още докато 
беше гореща и посипах с мед и канела, разбърках.
3. Добавих яйцата и брашното.
4. Разделих сместа на две, 
като в еднава част добавих какаото.
5. Изсипах в тавичка, застлана с хартия за печене,
частта с какаото,
    отгоре, тук-там, с помощта на лъжица
изсипах и другата част.
6. Пекох в предварително загрята фурна 
на 200 градуса за 35-40 мин.

Даже бих добавила и парченца шоколад в какаовата смес.

Много лек и приятен десерт.
Да ви е сладко! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers