Магичен сладкиш

октомври 09, 2017


Необходими продукти

4 яйца
1/2 л. прясно мляко /леко затоплено/
5 с.л. брашно /с връх/
150 гр. захар
125 гр. краве масло /меко/
1 с.л. вода
2 ванилии

Начин на приготвяне

1. Жълтъците се разделят от белтъците.
2. Жълтъците се разбиват /с миксер/ със захарта, ванилията и водата.
3. Добавя се мекото масло и се разбива на високи обороти /с миксер/.
4. Пресятото брашно се добавя и отново се разбива цялата смес.
5. Започваме да добавяме по малко от млякото,
    разбърквайки сместа с телена бъркалка.
6. Белтъците се разбиват на сняг.
7. Добавят се към млечната смес,
    бърка се внимателно с дървена лъжица до хомогенност.
8. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава.
9. Сладкишът се пече на 170 градуса
    /предварително загрята фурна/ за около 45 мин.
10. Когато е готов, фурната се изключва и се оставя отворена.
11. След пълното му изстиване, се вади от тавата и се поръсва с пудра захар.

Съхранявайте в хладилник.
Сладкишът наподобява крем карамел.
Много лек и приятен. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers