Необходими продукти
4 яйца
1/2 л. прясно мляко /леко затоплено/
5 с.л. брашно /с връх/
150 гр. захар
125 гр. краве масло /меко/
1 с.л. вода
2 ванилии
Начин на приготвяне
1. Жълтъците се разделят от белтъците.
2. Жълтъците се разбиват /с миксер/ със захарта,
ванилията и водата.
ванилията и водата.
3. Добавя се мекото масло и се разбива
на високи обороти /с миксер/.
на високи обороти /с миксер/.
4. Пресятото брашно се добавя и отново
се разбива цялата смес.
се разбива цялата смес.
5. Започваме да добавяме по малко от млякото,
разбърквайки сместа с телена бъркалка.
6. Белтъците се разбиват на сняг.
7. Добавят се към млечната смес,
бърка се внимателно с дървена лъжица до хомогенност.
8. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава.
9. Сладкишът се пече на 170 градуса
/предварително загрята фурна/ за около 45 мин.
10. Когато е готов, фурната се изключва и се оставя отворена.
11. След пълното му изстиване,
се вади от тавата и се поръсва с пудра захар.
се вади от тавата и се поръсва с пудра захар.
Съхранявайте в хладилник.
Сладкишът наподобява крем карамел.
Много лек и приятен. :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари