Необходими продукти
За супата
2 големи червени чушки
1 голяма глава лук
10 скилидки чесън
2 големи картофа
400 гр. карфиол
3 моркова
50 гр. масло
черен пипер
олио
сол
За крутоните
стар многозърнест хляб
зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне
1. Покрих дъното на тенджерка с олио.
2. Добавих нарязаните лук, чушка и целите скилидки чесън.
3. Задуших до пълно омекване.
4. Добавих нарязаните на едро картофи, моркови
и начупения карфиол.
5. Овкусих със сол и пипер.
6. Запържих малко и долях с вода,
колкото да покрие зеленчуците.
7. След като се свариха много добре,
блендирах до идеално гладка смес.
8. Добавих маслото, разбърках.
9. Крутоните направих като нарязах на кубчета хляба,
сложих го в много загрят тиган,
поръсих със зехтин, сол, пипер.
Запържих.
Страхотна консистенция се получи,
страшно гъста и кремообразна,
леко сладникава,
с много приятен вкус!
Просто страхотно! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари