Необходими продукти
1 пакет кори
10 с.л. кис. мляко
1 ч.л. сода
250 гр. сирене
250 гр. кашкавал
50 мл. олио
50 мл. масло /течно/
400 мл. прясно мляко
6 яйца
Начин на приготвяне
1. Намасляваме една тавичка.
2. Сместа приготвяме като разбъркваме
3 яйца, киселото мляко, содата,
натрошеното сиренето и настъргания кашкавал
/от кашкавала оставяме малко за поръсване/.
2. Слагаме 2 кори,
отгоре (предварително смесени)
олиото и маслото /течни и двете!/,
след тях няколко лъжици от прясното мляко,
за да не става мазна,
отгоре няколко лъжици от плънката.
3. Така редим докрая,
като след последната кора,
нарязваме баницата,
заливаме я със смес от
3 разбити яйца + 250-300 мл. прясно мляко.
5. Печем в предварително загрята фурна,
200 градуса - приблизително 40 мин.
6. Малко преди да стане готова,
поръсих с останалия кашкавал и червен пипер.
7. След като извадих баницата от фурната,
завих с фолио, а отгоре сложих кърпа, за да се задуши.
*Ако използвате кори на сач,
плънката разпределяйте на всяка кора,
тъй като те са много по-малко на брой (в един пакет,)
но са доста по-дебели.
Покрийте добре всяка кора както с маслената смес,
така и с прясно мляко, за да бъде баницата сочна.
И аз нали много си обичам банички
и гледам да не са мазни, че не ми харесват,
импровизирам си на макс.
Вкусотия голяма!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари