Баница със сирене и кашкавал


Необходими продукти

1 пакет кори
10 с.л. кис. мляко
1 ч.л. сода
250 гр. сирене
250 гр. кашкавал
50 мл. олио
50 мл. масло /течно/
400 мл. прясно мляко
6 яйца

Начин на приготвяне

1. Намасляваме една тавичка.
2. Сместа приготвяме като разбъркваме
     3 яйца, киселото мляко, содата,
     натрошеното сиренето и настъргания кашкавал
     /от кашкавала оставяме малко за поръсване/.
2. Слагаме 2 кори,
    отгоре (предварително смесени)
    олиото и маслото /течни и двете!/,
    след тях няколко лъжици от прясното мляко,
    за да не става мазна,
    отгоре няколко лъжици от плънката.
3. Така редим докрая,
    като след последната кора,
    нарязваме баницата,
    заливаме я със смес от
    3 разбити яйца + 250-300 мл. прясно мляко.
5. Печем в предварително загрята фурна,
    200 градуса - приблизително 40 мин.
6. Малко преди да стане готова, 
   поръсих с останалия кашкавал и червен пипер.
7. След като извадих баницата от фурната, 
    завих с фолио, а отгоре сложих кърпа, за да се задуши.
  
*Ако използвате кори на сач,
  плънката разпределяйте на всяка кора,
  тъй като те са много по-малко на брой (в един пакет,)
  но са доста по-дебели.
  Покрийте добре всяка кора както с маслената смес, 
  така и с прясно мляко, за да бъде баницата сочна.

И аз нали много си обичам банички
и гледам да не са мазни, че не ми харесват,
импровизирам си на макс.

Вкусотия голяма!


P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)


Няма коментари