Необходими продукти
2 ябълки
2 круши
2 круши
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
10 с.л. захар
3 с.л. мед
3 с.л. мед
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. тахан
филирани бадеми
канела
ванилия
Начин на приготвяне
1. Шупваме бакпулвера в киселото мляко.
2. Разбъркваме яйцата със 7 с.л. от захарта.
3. Добавяме и млякото с бакпулвера,
зехтина.
4. Следват пресятото брашно,
ванилията и канелата.
ванилията и канелата.
5. Разбъркваме с дървена лъжица.
6. Добавяме тахана и разтопения мед.
7. След като разбъркаме много хубаво,
(ако е прекалено гъста сместа
- наподобяваща тесто,
добавете малко водичка, за да се разреди)
(ако е прекалено гъста сместа
- наподобяваща тесто,
добавете малко водичка, за да се разреди)
добавяме почистените и
нарязани на ситни кубчета
ябълки и круши, бадемите и 3 с.л. захар.
7. Печем на 200 градуса,
в намаслена и набрашнена тава,
в намаслена и набрашнена тава,
предварително загрята фурна,
40 мин.
*Даже може първо да изпечете само отдолу
и когато се понавдигне, да включите и отгоре.
8. Когато го извадите от фурната,
сложете му една найлонова торбичка,
за да се задуши и поръсете с пудра захар.
Мекичък, сочен, приятно сладък,
ароматен и много вкусен!
*Даже може първо да изпечете само отдолу
и когато се понавдигне, да включите и отгоре.
8. Когато го извадите от фурната,
сложете му една найлонова торбичка,
за да се задуши и поръсете с пудра захар.
Мекичък, сочен, приятно сладък,
ароматен и много вкусен!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари