Ябълков сладкиш с бадеми

ноември 21, 2017



Необходими продукти

3 ябълки
3 яйца
1/3 ч.ч. зехтин
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
10 с.л. кафява пудра захар
1 и 1/2 ч.ч. ръжено брашно
1 с.л. бадемов тахан
50 гр. бадеми
канела
ванилия

Начин на приготвяне

1. Шупваме бакпулвера в киселото мляко.
2. Разбъркваме яйцата със 7 с.л. от пудрата захар.
3. Добавяме и млякото с бакпулвера, зехтина.
4. Следват пресятото брашно, ванилията, канелата.
5. Разбъркваме с дървена лъжица.
6. Добавяме и тахана.
7. След като разбъркаме много хубаво,
    добавяме почистените и нарязани на ситни кубчета
    ябълки + начупените бадеми и 3-те с.л. захар.
7. Печем на 200 градуса върху хартия за печене,
    предварително загрята фурна, 40 мин.

Мноооого вкусно! :)


P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers