Кекс с ябълки и круши

ноември 21, 2017



Необходими продукти
2 ябълки
2 круши
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
10 с.л. захар
3 с.л. мед
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. тахан
филирани бадеми
канела
ванилия
Начин на приготвяне
1. Шупваме бакпулвера в киселото мляко.
2. Разбъркваме яйцата със 7 с.л. от захарта.
3. Добавяме и млякото с бакпулвера, зехтина.
4. Следват пресятото брашно, 
ванилията и канелата.
5. Разбъркваме с дървена лъжица.
6. Добавяме тахана и разтопения мед.
7. След като разбъркаме много хубаво,
(ако е прекалено гъста сместа
- наподобяваща тесто,
добавете малко водичка, за да се разреди)
    добавяме почистените и нарязани на ситни кубчета
    ябълки и круши, бадемите и 3 с.л. захар.
7. Печем на 200 градуса,
в намаслена и набрашнена тава,
    предварително загрята фурна, 40 мин.
*Даже може първо да изпечете само отдолу
и когато се понавдигне, да включите и отгоре.
8. Когато го извадите от фурната, 
сложете му една найлонова торбичка,
за да се задуши и поръсете с пудра захар.

Мекичък, сочен, приятно сладък,
ароматен и много вкусен!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers