Ванилови палачинки



Необходими продукти
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
13 с.л. брашно
1 ч.л. сода
5 с.л. олио
3 с.л. захар
1/2 есенция ванилия
масло за намазване

Начин на приготвяне

1. Разбивате всичко много добре с блендер, без маслото.
2. Печете на умерен котлон в тиган с малко масло.
3. Моето черпаче, както и тиганът, са малки,
    затова обичам и да ги правя малки и плътни.
    /Изсипвам едно пълно черпаче в средата,
     оставям така, без да разнасям сместа./
4. Готови са за обръщане,
    когато се образуват балончета
    по повече от половината палачинка.
5. След като станат готови,
    намазвате с масло и оставяте под похлупак.



Много мекички, супер приятни,
еластични, адски вкусни.
Особено с шоколад, банан и бадеми!

Бон апетит! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)


Няма коментари