Необходими продукти
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
13 с.л. брашно
1 ч.л. сода
5 с.л. олио
3 с.л. захар
1/2 есенция ванилия
масло за намазване
Начин на приготвяне
1. Разбивате всичко много добре с блендер,
без маслото.
2. Печете на умерен котлон в тиган с малко
масло.
3. Моето черпаче, както и тиганът, са
малки,
затова обичам и да ги правя
малки и плътни.
/Изсипвам едно пълно черпаче
в средата,
оставям така, без да
разнасям сместа./
4. Готови са за обръщане,
когато се образуват
балончета
по повече от половината
палачинка.
5. След като станат готови,
намазвате с масло и оставяте
под похлупак.
Много мекички, супер приятни,
еластични, адски вкусни.
Особено с шоколад, банан и бадеми!
Бон апетит! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари