Ванилови палачинки

ноември 24, 2017



Необходими продукти


2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
13 с.л. брашно
1 ч.л. сода
5 с.л. олио
3 с.л. захар
1/2 есенция ванилия
масло за намазване

Начин на приготвяне

1. Разбивате всичко много добре с блендер, без маслото.
2. Печете на умерен котлон в тиган с малко масло.
3. Моето черпаче, както и тиганът, са малки,
    затова обичам и да ги правя малки и плътни.
    /Изсипвам едно пълно черпаче в средата,
     оставям така, без да разнасям сместа./
4. Готови са за обръщане,
    когато се образуват балончета
    по повече от половината палачинка.
5. След като станат готови,
    намазвате с масло и оставяте под похлупак.



Много мекички, супер приятни,
еластични,
адски вкусни.

Особено с шоколад, банан и бадеми!

Бон апетит! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers