Баклавата, с която съм израстнала.
Много лесна, адски вкусна
и малко по-различна.
Необходими продукти
За баклaватa
1 пакет кори
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
100-150 мл. олио
За сиропа
2 и 2/3 - 3 ч.ч. вода
2 и 2/3 - 3 ч.ч. захар
/1:1 водa и захар/
Начин на приготвяне
1. В намаслена тава се нареждат 2-3 кори,
отгоре се поръсва с олио,
след това пак
2-3 кори, олио и така
докато
половината кори са наредени.
2. Смесват се яйцата, захарта, орехите,
брашното
и бакпулвера до хомогенна смес.
3. Излива се върху корите.
4. Следва същата процедура с останалите
кори:
2-3 кори, олио, 2-3 кори,
олио,
като последнат кора също се
намаслява.
5. Преди да се мушне във фурната се
разрязва.
6. Пече се на 200 градуса в загрята фурна.
7. След като напълно изстине,
се залива с врелия сироп
(вода,захар).
8. Колкото повече се напоява, толкова
по-вкусна става.
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари