Баклавата на баба

Баклавата, с която съм израстнала.
Много лесна, адски вкусна
и малко по-различна.

Необходими продукти

За баклaватa
1 пакет кори
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
100-150 мл. олио

За сиропа

2 и 2/3 - 3 ч.ч. вода
2 и 2/3 - 3 ч.ч. захар
/1:1 водa и захар/
Начин на приготвяне

1. В намаслена тава се нареждат 2-3 кори,
    отгоре се поръсва с олио, след това пак
    2-3 кори, олио и така докато 
    половината кори са наредени.
2. Смесват се яйцата, захарта, орехите, брашното
    и бакпулвера до хомогенна смес.
3. Излива се върху корите.
4. Следва същата процедура с останалите кори:
    2-3 кори, олио, 2-3 кори, олио,
    като последнат кора също се намаслява.
5. Преди да се мушне във фурната се разрязва.
6. Пече се на 200 градуса в загрята фурна.
7. След като напълно изстине,
    се залива с врелия сироп (вода,захар).
8. Колкото повече се напоява, толкова по-вкусна става.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)