Баклавата на баба

ноември 28, 2017


Баклавата, с която съм израстнала.
Много лесна, адски вкусна
и малко по-различна.

Необходими продукти

За баклавата

1 пакет кори
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
100-150 мл. олио

За сиропа

2 и 2/3 - 3 ч.ч. вода
2 и 2/3 - 3 ч.ч. захар
/1:1 вода и захар/

Начин на приготвяне

1. В намаслена тава се нареждат 2-3 кори,
    отгоре се поръсва с олио, след това пак
    2-3 кори, олио и така докато 
    половината кори са наредени.
2. Смесват се яйцата, захарта, орехите, брашното
    и бакпулвера до хомогенна смес.
3. Излива се върху корите.
4. Следва същата процедура с останалите кори:
    2-3 кори, олио, 2-3 кори, олио,
    като последнат кора също се намаслява.
5. Преди да се мушне във фурната се разрязва.
6. Пече се на 200 градуса в загрята фурна.
7. След като напълно изстине,
    се залива с врелия сироп (вода,захар).
8. Колкото повече се напоява, толкова по-вкусна става.

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers