Нутела-Маршмелоу чийзкейк

ноември 06, 2017




И така...
Първо пиша какво точно използвах и направих.
След това пиша как може да подобрите. :)

Необходими продукти


За блата


200 гр. бисквити с масло
50 гр. краве масло
100-150 мл. прясно мляко
кората на 1 портокал
1 с.л. какао
канела

За крема

250 гр. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
5 с.л. кафява захар /пудра/
4 с.л. бяла захар /пудра/
5 с.л. "Нутела" /течен шоколад/
сока на 1/2 портокал
ванилия



Начин на приготвяне


1. Направих блата като смесих всички продукти.
    /начупих бисквитите, добавих млякото и всичко останало;
    става доста тегаво за обработка, но пък много вкусно -
    доста лепне по ръцете, но не е болка за умиране/.
2. Разстелих добре в тавичка и оставих в хладилника
    докато приготвя крема.
3. За крема - смесих всичко в блендера.
4. Изсипах крема върху блата и оставих за 1 нощ в хладилника.
5. На другата сутрин украсих с бонбони "Маршмелоу",
    за които нямах горелка, а пекох на котлона.
    За целта - намушвате бонбоните на дървен шиш,
    много малко време ви трябва и те започват да покафеняват.

Това направих аз,
стана вкусно, но кремът ми беше доста течен.
Ако не ви е проблем да ядете от тавата,
давайте смело.

Евентуални подобрения:

1. Използвайте хубаво крема сирене,
    защото аз не опитах моето,
    и там ми беше грешката,
    което да е кремообразно
    и да няма остър вкус на сирене.
2. Когато правите чийзкейк,
    не бъркайте с блендер, а с лъжица.
    И пак казвам, заради не хубавото ми крема сирене,
    и многото бучки, се наложи да го мина през блендера.
3. Купете си горелка за бонбоните "Маршмелоу",
    за да стане по-добре украсата и да не се мъчите.
4. Винаги опитвайте!
    За да не се налага да изсипвате целия буркан със захар,
    не че стана сладко, просто се наложи, заради крема сиренето.
5. Може да сложите по-малко портокалов сок,
    ако не искате да се усеща толкова накиселяване.

Мисля, че това беше всичко,
така че, давайте смело.
ОПИТВАЙТЕ!
И си купувайте хубаво крема сирене! :D

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers