Крем карамел

Необходими продукти

8 яйца
1 л. прясно мляко
400 гр. захар
1 ванилия

Начин на приготвяне

1. Яйцата се разбиват със студеното мляко,
   300 гр. от захарта и ванилията.
2. Останалата захар се карамелизира,
    намазват се формичките с нея.
3. След като захарта стегне,
    се налива млечната смес.
4. Поставят се формичките в тава,
    пълна до средата с вода /нормална температура/.
5. Пече се на 160 градуса за час 
/предварително загрята фурна/.
6. След това изваждате от фурната
    и оставяте формичките в тавата
    докато водата изстине.

* Ако ви се струва недоизпечен,
   след този час оставете фурната отворена,
   просто я изключете и изчакайте до пълно изстиване.

* Карамелът може да получите като:
   - сложите захарта /около 1 ч.л. във всяка форма/
    и я оставите във фурната до разтапяне;
   - оставите захарта в сух тиган докато се карамелизира.

Става много плътен, без шупли,
с една дума - идеален!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)