Необходими продукти
8 яйца
1 л. прясно мляко
400 гр. захар
1 ванилия
Начин на приготвяне
1. Яйцата се разбиват със студеното мляко,
300 гр. от захарта и ванилията.
2. Останалата захар се карамелизира,
намазват се формичките с нея.
3. След като захарта стегне,
се налива млечната смес.
4. Поставят се формичките в тава,
пълна до средата с вода /нормална температура/.
5. Пече се на 160 градуса за час
/предварително загрята фурна/.
/предварително загрята фурна/.
6. След това изваждате от фурната
и оставяте формичките в тавата
докато водата изстине.
* Ако ви се струва недоизпечен,
след този час оставете фурната отворена,
просто я изключете и изчакайте до пълно изстиване.
* Карамелът може да получите като:
- сложите захарта /около 1 ч.л. във всяка форма/
и я оставите във фурната до разтапяне;
- оставите захарта в сух тиган докато се карамелизира.
Става много плътен, без шупли,
с една дума - идеален!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари