Крем карамел

ноември 08, 2017



Необходими продукти

8 яйца
1 л. прясно мляко
400 гр. захар
1 ванилия


Начин на приготвяне

1. Яйцата се разбиват със студеното мляко,
   300 гр. от захарта и ванилията.
2. Останалата захар се карамелизира,
    намазват се формичките с нея.
3. След като захарта стегне,
    се налива млечната смес.
4. Поставят се формичките в тава,
    пълна до средата с вода /нормална температура/.
5. Пече се на 160 градуса за час /предварително загрята фурна/.
6. След това изваждате от фурната
    и оставяте формичките в тавата
    докато водата изстине.

* Ако ви се струва недоизпечен,
   след този час оставете фурната отворена,
   просто я изключете и изчакайте до пълно изстиване.

* Карамелът може да получите като:
   - сложите захарта /около 1 ч.л. във всяка форма/
    и я оставите във фурната до разтапяне;
   - оставите захарта в сух тиган докато се карамелизира.

Става много плътен, без шупли,
с една дума - идеален!

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers