Меденки със сладко

Необходими продукти

3 яйца
5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. мед /течен/
1/3 ч.ч. олио
ванилия
канела

За слепване

сладко/конфитюр по желание

Начин на приготвяне

1. Разбиваме добре яйцата със захарта.
2. Шупваме бакпулвера в киселото мляко.
3. Добавяме млякото към яйцата,
    останалите продукти и замесваме 
сравнително меко тесто.
4. Оформяме топчета, притискаме леко с пръсти,
    поръсваме с кафява захар.
5. Печем в/у хартия за печене или намаслена тава, 
    около 15 мин. на 200 градуса.
6. След като изстинат, ги слепваме със сладко 
    и поръсваме с пудра захар.

Аз набрашнявах леко дланите си,
за да оформя топчетата,
защото иначе малко залипат за пръстите.

Използвах сладко от праскови,
но каквото и да е,
вкусно ще стане със сигурност.
*Дори и без сладко са достатъчно вкусни. :)

Много са приятни, сладки,
нито много твърди, нито много меки.
Тъкмо на място!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

Няма коментари