Необходими продукти
3 яйца
5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. мед /течен/
1/3 ч.ч. олио
ванилия
канела
За слепване
сладко/конфитюр по
желание
Начин на приготвяне
1. Разбиваме добре яйцата със
захарта.
2. Шупваме бакпулвера в киселото мляко.
3. Добавяме млякото към яйцата,
останалите продукти и
замесваме
сравнително меко тесто.
сравнително меко тесто.
4. Оформяме топчета, притискаме леко с
пръсти,
поръсваме с кафява захар.
5. Печем в/у хартия за печене или
намаслена тава,
около 15 мин. на 200
градуса.
6. След като изстинат, ги слепваме със
сладко
и поръсваме с пудра захар.
Аз набрашнявах леко дланите си,
за да оформя топчетата,
защото иначе малко залипат за пръстите.
Използвах сладко от праскови,
но каквото и да е,
вкусно ще стане със сигурност.
*Дори и без сладко са достатъчно вкусни.
:)
Много са приятни, сладки,
нито много твърди, нито много меки.
Тъкмо на място!
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари