Ръжени мъфини

декември 05, 2017


Необходими продукти

2 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. ръжено брашно
1/2 есенция ванилия
7 с.л. кафява захар
5 с.л. овесено брашно
100 гр. черен шоколад
7 с.л. зехтин
5 с.л. вода

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното.
2. Блендираме всички продукти без шоколада.
3. Шоколадът нарязваме на малки парченца.
4. Изсипваме сместа в хартиени формички за мъфини.
5. Отгоре слагаме по 1 ч.л. от шоколада.
6. Печем на 200 градуса за 20 мин.
    в предварително загрята фурна.

Много меки, леки, въздушни.
Не са като обикновените мъфини.
Супер приятно сладки,
но са с доста мека структура.
Надуват се във фурната,
след това спадат,
не се притеснявайте!

Излизат 18 броя.

Страхотни са!

Най-лошото е, 
че свършват мноооооого бързо.

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук .
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

       *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers