Пиле фрикасе

Необходими продукти

1 кг. пиле (аз използвах бутчета)
2 с.л. кисело мляко
50 гр. краве масло
4 с.л. брашно
1 жълтък
черен пипер
олио
сол

Начин на приготвяне

1. Сваряваме пилето в подсолена вода
    (аз добавих и подправка за пиле),
    задължително следим за пяната,
    която се образува и я махаме.
2. След като се свари пилето,
    го отцеждаме от водата (като не я хвърляме),
    накъсваме го с вилица или с пръсти.
3. За сосчето - запържваме няколко с.л. олио
   (аз покрих дъното на тенджерката,
    беше около половин пръст олио)
    добавяме 5 с.л. брашно, бъркаме непрекъснато,
    започваме да добавяме от бульона,
    не спираме да бъркаме с телче или вилица
    докато получим кашичка.
4. На намален котлон, 
    или отместена тенджера от котлона,
    добавяме сместа от 1 жълтък и 2 с.л. кис.мляко.
5. Разбъркваме, добавяме пилето,
    сол, черен пипер, маслото
    и сме готови. :)

*Ако не искате манджата да е гъста, сложете по-малко брашно.
  Аз я харесвам доста гъста и затова използвам толкова.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)