Необходими продукти
1 кг. пиле (аз използвах бутчета)
2 с.л. кисело мляко
50 гр. краве масло
4 с.л. брашно
1 жълтък
черен пипер
олио
сол
Начин на приготвяне
1. Сваряваме пилето в подсолена вода
(аз добавих и подправка за пиле),
задължително следим за пяната,
която се образува и я махаме.
2. След като се свари пилето,
го отцеждаме от водата (като не я хвърляме),
накъсваме го с вилица или с пръсти.
3. За сосчето - запържваме няколко с.л. олио
(аз покрих дъното на тенджерката,
беше около половин пръст олио)
добавяме 5 с.л. брашно, бъркаме непрекъснато,
започваме да добавяме от бульона,
не спираме да бъркаме с телче или вилица
докато получим кашичка.
4. На намален котлон,
или отместена тенджера от котлона,
добавяме сместа от 1 жълтък и 2 с.л. кис.мляко.
5. Разбъркваме, добавяме пилето,
сол, черен пипер, маслото
и сме готови. :)
*Ако не искате манджата да е гъста, сложете по-малко брашно.
Аз я харесвам доста гъста и затова използвам толкова.
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари