Необходими продукти
1 яйце
1/3 ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. лимецово брашно
3 с.л. кафява пудра захар
1 ч.л. сода
5 с.л. мед
канела
Начин на приготвяне
1. Разбих яйцето, олиото и захарта в
блендер.
2. Добавих останалите продукти,
омесих меко тесто.
3. Върху хартия за печене
поставих меденките, които
оформих
като топчета с големината на
орех.
Тестото става доста лепкаво,
затова оформях топчетата с
мокри ръце.
4. Преди да ги сложа във фурната,
поръсих с кафява захар.
5. Пекох около 15 мин. на 200 градуса,
предварително загрята фурна.
Внимавайте, за да не ги
изгорите!
Ако искате да са по-мекички,
изкарайте ги на около
10-тата мин.
Иначе са хрупкави отвън
и сравнително меки отвътре.
Излязоха 15 броя,
ако искате повече, увеличете дозата! :)
Страшно вкусни!
Много ми харесаха!
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Привет, Нана. Не се познаваме лично, но пък споделяме някои общи интереси. Вече и този към вкусните ти лимецови меденки. Благодаря за рецептата! Направих ги с някои малки промени (тестото ми пое малко повече брашно от лимец и смених съотношението на меда и кафявата захар). Получиха се наистина чудесно и смятам да си ги имаме честичко вкъщи. Вдъхновено готвене от мен и леко вдигане на тежестите. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Гергана
Здравей, Гери!
ИзтриванеИзключително много се зарадвах на коментара ти, благодаря за доверието и се надявам да (пре)откриеш и още рецепти, както и хубави мигове/вдъхновение в блога ми. :)
Прегръдки,
Нана