Лимецови меденки


Необходими продукти

1 яйце
1/3 ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. лимецово брашно
3 с.л. кафява пудра захар
1 ч.л. сода
5 с.л. мед
канела

Начин на приготвяне

1. Разбих яйцето, олиото и захарта в блендер.
2. Добавих останалите продукти,
    омесих меко тесто.
3. Върху хартия за печене
    поставих меденките, които оформих
    като топчета с големината на орех.
    Тестото става доста лепкаво,
    затова оформях топчетата с мокри ръце.
4. Преди да ги сложа във фурната,
    поръсих с кафява захар.
5. Пекох около 15 мин. на 200 градуса,
    предварително загрята фурна.
    Внимавайте, за да не ги изгорите!
    Ако искате да са по-мекички,
    изкарайте ги на около 10-тата мин.
    Иначе са хрупкави отвън
    и сравнително меки отвътре.

Излязоха 15 броя,
ако искате повече, увеличете дозата! :)

Страшно вкусни!

Много ми харесаха!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

2 коментара

  1. Привет, Нана. Не се познаваме лично, но пък споделяме някои общи интереси. Вече и този към вкусните ти лимецови меденки. Благодаря за рецептата! Направих ги с някои малки промени (тестото ми пое малко повече брашно от лимец и смених съотношението на меда и кафявата захар). Получиха се наистина чудесно и смятам да си ги имаме честичко вкъщи. Вдъхновено готвене от мен и леко вдигане на тежестите. ;)
    Поздрави,
    Гергана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Гери!
      Изключително много се зарадвах на коментара ти, благодаря за доверието и се надявам да (пре)откриеш и още рецепти, както и хубави мигове/вдъхновение в блога ми. :)
      Прегръдки,
      Нана

      Изтриване