Необходими продукти
3 яйца
2 с.л. захар
5 с.л. брашно
1/2 к.ч. прясно мляко
1/2 к.ч. вода
щипка сода
щипка сол
масло
Начин на приготвяне
1. Разделих белтъците от жълтъците.
2. Започнах да разбивам белтъците с
миксер.
3. Когато взеха да образуват пяна,
добавих захарта и миксирах
на сняг,
/без да сприрам миксера при
добавянето на захарта/.
4. При жълтъците добавих брашното,
водата, млякото, содата и
солта,
разбих с миксера много
добре.
5. Започнах да добавям с дървена лъжица,
малко по малко от белтъците
към жълтъчената смес:
прибавям лъжица белтъци,
разбивам внимателно,
след това още една и така
докато вече всичките белтъци
са се усвоили от другата
смес.
6. Пекох в намаслен тиган на средна
степен.
7. Когато започнат да се появяват 1-2
балончета
и отстрани палачинката
започне да се изпича,
обръщам, за да не изгорят и
те веднага се надуват.
8. Намазах с масло и оставих под капак да
се задушат,
отгоре полях със смокиново
сладко.
*Използвах мъничък черпак.
Едно черпаче - една палачинка.
Изливам го цялото в тигана,
без да разстилам и така оставям
палачинката.
Сместа е гъстичка, да знаете!
Излязоха 8 палачинки с размер колкото
длан.
Идеални за закуска на един човек!
Това са най-меките и въздушни палачинки,
които някога съм правила и съответно
опитвала.
Пълен разкош! Много много леки и вкусни.
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари