Флъфи палачинки


Необходими продукти

3 яйца
2 с.л. захар
5 с.л. брашно
1/2 к.ч. прясно мляко
1/2 к.ч. вода
щипка сода
щипка сол
масло

Начин на приготвяне

1. Разделих белтъците от жълтъците.
2. Започнах да разбивам белтъците с миксер.
3. Когато взеха да образуват пяна,
    добавих захарта и миксирах на сняг,
    /без да сприрам миксера при добавянето на захарта/.
4. При жълтъците добавих брашното,
    водата, млякото, содата и солта,
    разбих с миксера много добре.
5. Започнах да добавям с дървена лъжица,
    малко по малко от белтъците към жълтъчената смес:
    прибавям лъжица белтъци, разбивам внимателно,
    след това още една и така докато вече всичките белтъци
    са се усвоили от другата смес.
6. Пекох в намаслен тиган на средна степен.
7. Когато започнат да се появяват 1-2 балончета
    и отстрани палачинката започне да се изпича,
    обръщам, за да не изгорят и те веднага се надуват.
8. Намазах с масло и оставих под капак да се задушат,
    отгоре полях със смокиново сладко.

*Използвах мъничък черпак.
Едно черпаче - една палачинка.
Изливам го цялото в тигана,
без да разстилам и така оставям палачинката.
Сместа е гъстичка, да знаете!

Излязоха 8 палачинки с размер колкото длан.

Идеални за закуска на един човек!

Това са най-меките и въздушни палачинки,
които някога съм правила и съответно опитвала.
Пълен разкош! Много много леки и вкусни.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)

Няма коментари