Необходими продукти
1 пак. кори за баница
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 пак. масло /125 гр./
1/2 к.ч. олио
1/2 есенция ванилия
2 ч.ч. захар
Начин
на приготвяне
1. Захарта се слага в тенджера,
покриваме я със същото
количество вода,
оставяме да заври, след
10-15 мин.
махаме от котлона и добавяме ванилията.
махаме от котлона и добавяме ванилията.
2. Смесваме маслото с олиото и ги
разтапяме
на водна баня или в микровълновата.
3. Режем корите на 4 равни правоъгълника.
4. Всяка част намазваме със сместа от олио
и масло,
поръсваме със смлени орехи в
по-широкия край,
завиваме на рулце като
започваме от края с орехите,
след това завиваме рулцето
на розичка.
5. По този начин процедираме с останалите
кори.
6. След като всички розички са готови и
подредени
в намаслена тава, останалата
маслена смес
се изсипва най-отгоре.
7. Печем около 10 мин. на 180 градуса,
след това намаляме на около
150 градуса
и печем до готовност.
8. Веднага след като я извадим от фурната,
заливаме със студения
захарен сироп,
покриваме с алуминиево фолио
и оставяме да престои.
*Докато работим с едната част от
корите,
хубаво е да покрием другата част,
за да не изсъхват.
Баклавата е уникална!
Много сочна, сладка и пълна с орехи!
Направо на хапки, малки и симпатични
розички.
Много ми харесва, наистина нямам думи!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари