Баклава на розички

декември 26, 2017

Необходими продукти

1 пак. кори за баница
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 пак. масло /125 гр./
1/2 к.ч. олио
1/2 есенция ванилия
2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне

1. Захарта се слага в тенджера,
    покриваме я със същото количество вода,
    оставяме да заври, след 10-15 мин. махаме от котлона
    и добавяме ванилията.
2. Смесваме маслото с олиото и ги разтапяме
на водна баня
    или в микровълновата.
3. Режем корите на 4 равни правоъгълника.
4. Всяка част намазваме със сместа от олио и масло,
    поръсваме със смлени орехи в по-широкия край,
    завиваме на рулце като започваме от края с орехите,
    след това завиваме рулцето на розичка.
5. По този начин процедираме с останалите кори.
6. След като всички розички са готови и подредени 
    в намаслена тава, останалата маслена смес
    се изсипва най-отгоре.
7. Печем около 10 мин. на 180 градуса,
    след това намаляме на около 150 градуса 
    и печем до готовност.
8. Веднага след като я извадим от фурната,
    заливаме със студения захарен сироп,
    покриваме с алуминиево фолио и оставяме да престои.

*Докато работим с едната част от корите,
  хубаво е да покрием другата част, за да не изсъхват.
  
Баклавата е уникална!
Много сочна, сладка и пълна с орехи!
Направо на хапки, малки и симпатични розички.
Много ми харесва, наистина нямам думи!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers