Шоколадови сладки

януари 01, 2018



Необходими продукти

20 с.л. брашно
5 с.л. какао
1 ч.л. сода бикарбонат
50 гр. черен шоколад
1 с.л. кокосово масло
4 с.л. мед
50-70 гр. краве масло
2 яйца
5 ч.л. петмез от захарна тръстика

За овалване

1 с.л. с връх бяла захар
1 с.л. с връх кафява захар
канела

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното и какаото, добавяме содата.
2. В купичка разтапяме шоколада, кокосовото масло и меда
    или на водна баня, или в микровълновата за 30 сек.
3. Добавяме шоколадовата смес, яйцата,
    мекото масло и петмеза към брашното.
4. Сместа наподобява меко тесто, след като се омеси.
5. Слагаме за 5 - 10 мин. в хладилник да стегне.
6. Оформяме топчета, малко по-малки от орех,
    които притискаме с пръсти, за да станат леко плоски.
7. Овалваме в смес от канела, бяла и кафява захар.
8. Общо излизат 50 броя бисквитки.
9. Печем в/у хартия за печене за около 10 мин на 200 градуса.

Супер вкусни и шоколадови!
Да ви е сладко! :)


P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти,
        които консумираме. :)


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers