Необходими продукти
20 с.л. брашно
5 с.л. какао
1 ч.л. сода бикарбонат
50 гр. черен шоколад
1 с.л. кокосово масло
50-70 гр. краве масло
5 ч.л. петмез от захарна тръстика
4 с.л. мед
2 яйца
4 с.л. мед
2 яйца
За овалване
1 с.л. с връх бяла захар
1 с.л. с връх кафява захар
Канела
Начин на приготвяне
1. Пресяваме брашното и какаото,
добавяме содата.
2. В купичка разтапяме шоколада,
кокосовото масло и меда
или на водна баня, или в
микровълновата за 30 сек.
3. Добавяме шоколадовата смес, яйцата,
мекото масло и петмеза към
брашното.
4. Сместа наподобява меко тесто, след като
се омеси.
5. Слагаме за 5 - 10 мин. в хладилник да
стегне.
6. Оформяме топчета, малко по-малки от
орех,
които притискаме с пръсти,
за да станат леко плоски.
7. Овалваме в смес от канела, бяла и
кафява захар.
8. Общо излизат 50 броя бисквитки.
9. Печем в/у хартия за печене за около 10
мин на 200 градуса.
Супер вкусни и шоколадови!
Да ви е сладко! :)
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари