Супата е първата гозба,
която баба ме научи да готвя.
Оттогава, винаги я правя по този начин и я обожавам!
Винаги супер плътна, гъста, богата на продукти.
Необходими продукти
1/2 кг. кайма
2 картофа
2 моркова
1 зелена чушка
1 глава лук
шепа ориз
шепа фиде/спагети
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. оцет
1 жълтък
черен пипер
кимион
сол
олио
Начин на приготвяне
1. Задушаваме нарязаните на ситно лук и чушка в малко олио.
2. Добавяме морковите (нарязани на кръгчета)
и картофите (нарязани на ситни кубчета).
3. Разбъркваме, оставяме малко на котлона,
доливаме с вода и оставяме да заври.
4. Овкусяваме каймата със сол, черен пипер и кимион.
5. Оформяме малки топчета от каймата.
6. Когато супата заври, добавяме топчетата,
овкусяваме цялата супа със сол и пипер.
7. Малко преди да стане готова,
слагаме ориза и фидето/спагетите.
8. След като супата е готова и вече изстинала,
я застройваме със смес от 1 жълтък, 3 с.л. кисело мляко
и 1 с.л. оцет (не е задължително).
9. Изсипваме 1-2 черпака в сместа, разбъркваме,
добавяме към супата при непрекъснато бъркане.
Накрая сложих магданоз, лют и черен пипер.
Страшна вкусотия! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
Няма коментари