Веган течен шоколад

януари 15, 2018



Необходими продукти

300 гр. фурми
2 с.л. бадемов тахан
2 с.л. какао
щипка сол
ванилия
канела

Начин на приготвяне

1. Слагаме малко вода на котлона да заври.
2. Добавяме фурмите (водата трябва точно да ги покрива).
3. Оставяме ги 10 мин. във врящата вода.
4. Изваждаме ги и премахваме костилката, както и люспите им.
5. Слагаме ги в блендер, добавяме водата, в която са врели,
    слагаме тахана, солта, ванилията, какаото и канелата.
6. Блендираме до хомогенност.
7. Оставяме една вечер в хладилник и след това консумираме.

* Внимавайте с водата - тя не трябва да е прекалено много,
   за да не се разводни самият шоколад при блендиране.
   Около 1/2 ч.ч. вода. Следете консистенцията в блендера.
   Тя не трябва да е много течна, а достатъчно, 
   за да може блендера да се справи.

Много вкусен и здравословен вариант се получава. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers