Ориз с гъби и целина

Необходими продукти

1 ч.ч. ориз
1 глава лук /кромид/
400 гр. гъби /печурки/
100 гр. целина /глава/
лют пипер
чубрица
кимион
олио
сол

Начин на приготвяне

1. Измих и почистих зеленчуците.
2. Нарязах на едро гъбите, сложих ги в тенджерка,
    поръсих със сол и оставих на котлона до омекване,
    като периодично разбърквах.
3. В друга тенджерка, в която имаше малко олио,
    задуших наситнените лук и целина,
    след което добавих и ориза.
4. Бърках в продължение на около 3-4 мин. непрекъснато,
    долях 3 ч.ч. вода, сложих и подправките.
5. Оризът оставих да ври до полуготовност.
6. Преместих ориза в тавичка,
    отцедих гъбите от водата (стиснах ги с ръка)
    и ги прибавих към ориза.
7. Пекох около 20 мин. - до готовност, 
    в предварително загрятая фурна.

Доста бърза и мноооого вкусна гозба! :) 

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

Няма коментари