Необходими продукти
1 ч.ч. ориз
1 глава лук /кромид/
400 гр. гъби /печурки/
100 гр. целина /глава/
лют пипер
чубрица
кимион
олио
сол
Начин на приготвяне
1. Измих и почистих зеленчуците.
2. Нарязах на едро гъбите, сложих ги в тенджерка,
поръсих със сол и оставих на котлона до омекване,
като периодично разбърквах.
3. В друга тенджерка, в която имаше малко олио,
задуших наситнените лук и целина,
след което добавих и ориза.
4. Бърках в продължение на около 3-4 мин. непрекъснато,
долях 3 ч.ч. вода, сложих и подправките.
5. Оризът оставих да ври до полуготовност.
6. Преместих ориза в тавичка,
отцедих гъбите от водата (стиснах ги с ръка)
и ги прибавих към ориза.
7. Пекох около 20 мин. - до готовност,
в предварително загрятая фурна.
Доста бърза и мноооого вкусна гозба! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари