Млечна баница на тиган

Супер бърза и лесна баничка,
която може да приготвите 
с много малко количество продукти.
Ще са ви нужни само:

кори за баница
прясно мляко
краве масло
сирене
яйца

Количеството на продуктите зависи от големината на тигана.
В моя случай (тиган с диаметър около 15 см.),
използвах 3 броя кори, около 3/4 ч.ч. прясно мляко,
1 яйце, около 25 гр. масло и 100 гр. сирене.

Намаслих целия тиган с масло,
отгоре накъсах кора и половина, натроших малко сирене,
сложих малко от млечната смес (яйцето+прясното мляко)
и малко масло (нарязано), което разпръснах отгоре,
след това сложих останалите кори (накъсани), 
сиренцето (натрошено),
излях и останалите млечна смес и масло.
Разбърках всичко, за да няма останали сухи кори.
Получава се водниста смес с плуващи кори и сирене.
Сложих тигана на силен котлон, след малко го намалих.
Пекох под похлупак за около 5 мин. 
докато се запече отстрани, може да се отлепи без проблем
и не изглежда вече толкова водна, а полуготова.
Обърнах баницата в чиния и след това преместих в тигана,
за да се изпече и от другата страна, отново под похлупак.

Много вкусно и бързо става.
За моментите, в които имаме много малко продукти,
които няма да стигнат за голяма баница,
обаче пък точно сега ни се хапва.

И така... за 1 ядене си правим баница!

Да ви е сладко! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)