Ябълков кекс с овес

януари 23, 2018


Необходими продукти

2 и 1/2 ябълки
2 яйца
200 гр. извара
1 к.ч. кафява захар
1 к.ч. кисело мляко
1 к.ч. овесено брашно
1 к.ч. лимецово брашно
1 к.ч. овесени трици
5 ч.л. петмез от захарна тръстика
3 с.л. кокосово брашно
1 ч.л. сода
канела

Начин на приготвяне

1. Измиваме и настъргваме с кората 2 ябълки, добавяме канела.
2. Смесваме яйцата, изварата, захарта, млякото,
    брашната (без кокосовото) и разбиваме с блендер.
3. Добавяме триците, петмеза, содата, кокосовото брашно.
4. Смесваме с ябълките, разбъркваме с лъжица
    и оставяме за малко настрана,
    за да набъбнат триците и кокосовото брашно 
    да сгъсти сместа.
5. Отгоре поръсваме с още малко кафява захар и 1/2 ябълка, 
    нарязана на полумесеци.
6. Печем върху хартия за печене около час и нещо;
    до суха клечка, в предварително загрята фурна.

Вкусно, засищащо и сладко! :)


P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers