Френска леща

Необходими продукти

500 гр. френска леща
2 моркова
1 глава лук
15 скилидки чесън
2 с.л. червен пипер
чубрица
зехтин
масло
сол

Начин на приготвяне

1. Задуших наситнения лук, нарязаните на кръгчета моркови
    и целите (обелени) скилидки чесън в малко зехтин.
2. След омекването на лука, добавих 1 с.л. червен пипер
    и бърках около минутка, след което налях вода 
    - малко повече от половината на тенджерата.
3. Сложих капака на тенджерата отгоре,
    оставих морковите да се сварят, 
    след което добавих измитата леща и долях догоре с вода.
4. Тъй като тази леща се сварява по-бързо от обикновената,
    постоя може би около 20 - 30 мин. на котлона.
5. След като омекна, добавих сол.
6. В нагрят тиган сложих малко масло (около 15 грама),
    оставих го да се разтопи и прибавих 1 с.л. червен пипер.
7. Премахнах от котлона, за да не загори пипера, разбърках.
8. Сипах малко от водата на лещата към маслото и пипера,
    разбърках, добавих при лещата, сложих чубрица,
    оставих на котлона да клокне и го изключих.

Какво по-хубаво от една гореща леща? :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)