Тиквена крем супа

февруари 25, 2018


Необходими продукти

500 гр. сладки картофи
300 гр. моркови
100 гр. тиква
50 гр. масло
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

1. Почистих, измих и нарязах 
    на сравнително дребно зеленчуците.
    Варих ги до пълно омекване.
2. Пасирах до хомогенна смес (в блендер),
    /водата беше малко повече от зеленчуците,
    за да може супата да стане гъста/,
    овкусих с подправките,
    прибавих маслото (още докато супата беше топла.)

Тъй като не обичам тиква, а имах, но не исках да я изхвърлям,
реших да спретна една супа 
като вкарам малко тиква в нея. 
Получи се добре - леко сладникава, с тиквен послевкус,
но аз обичам и люто, та затова поръсих с лют червен пипер,
и, разбира се - пресен магданоз за свежест.

Разбира се, въпрос на вкус, ако обичате тиква,
увеличете нейното количество. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers