Необходими продукти
1 яйце
1 с.л. ленено семе
1 ч.ч. лимецово брашно
1/4 ч.ч. вода
4 с.л. олио
щипка сода
микс сурови семена
чубрица
сол
Начин на приготвяне
1. Смесих яйцето, лененото семе,
брашното, содата,
водата, ч.л. сол и олиото.
Разбърках с лъжица.
Сместа трябва да стане
еднородна,
наподобяваща тесто -
мазничко.
2. Върху тава, покрита с хартия за печене,
поставих вече оформените
солети.
Моделирах ги с пръсти -
дължина около 15 см.,
дебелина - 1-2 с.м.; гледах
да ги правя равномерни
едни спрямо други,
за да се изпекат както трябва всичките.
Леко ги притисках с пръсти,
за да станат малко по-широки.
3. Преди да сложа във фурната, поръсих с
чубрица,
сол и микс сурови семена
(ленено, тиквено, слънчогледово).
4. Пекох 20 минути на 200 градуса.
в предварително загрята
фурна.
5. Оставих ги да изстинат в/у решетка.
Много вкусни станаха - точно 20 броя!
Не знам как не съм се сетила по-рано
да си приготвя солети.
Соленки, хрупкави и страшно
пристрастяващи.
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари