Лимецови солети

февруари 27, 2018


Необходими продукти

1 яйце
1 с.л. ленено семе
1 ч.ч. лимецово брашно
1/4 ч.ч. вода
4 с.л. олио
щипка сода
микс сурови семена
чубрица
сол

Начин на приготвяне

1. Смесих яйцето, лененото семе, брашното, содата,
    водата, ч.л. сол и олиото. Разбърках с лъжица.
    Сместа трябва да стане еднородна,
    наподобяваща тесто - мазничко.
2. Върху тава, покрита с хартия за печене,
    поставих вече оформените солети.
    Моделирах ги с пръсти - дължина около 15 см.,
    дебелина - 1-2 с.м.; гледах да ги правя равномерни
    едни спрямо други,
за да се изпекат както трябва всичките.
    Леко ги притисках с пръсти,
за да станат малко по-широки.
3. Преди да сложа във фурната, поръсих с чубрица,
    сол и микс сурови семена (ленено, тиквено, слънчогледово).
4. Пекох 20 минути на 200 градуса.
    в предварително загрята фурна.
5. Оставих ги да изстинат в/у решетка.

Много вкусни станаха - точно 20 броя!

Не знам как не съм се сетила по-рано
да си приготвя солети.
Соленки, хрупкави и страшно пристрастяващи.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers