Млечна карамелена баница

февруари 07, 2018


Необходими продукти

4 кори за баница
300 мл. прясно мляко
7 с.л. кафява захар
3 яйца
ванилия

Начин на приготвяне

1. Накъсах корите на дребни парчета,
    изпекох ги в тава на 200 градуса до порозовяване.
2. 2 с.л. от кафявата захар карамелизирах в тавичка.
3. Разбих яйцата и 5 с.л. от захарта с миксер.
4. Добавих и млякото към яйчената смес, разбих.
5. След като захарта в тавичката се беше карамелизирала,
    добавих вече изпечените кори и млечната смес.
6. Поставих тавичката в по-голяма тава,
    пълна до половината със студена вода.
7. Пекох на 150 градуса за около час и 10 мин.

* В зависимост от големината на тавата, в която ще печете,
   може да регулирате количеството продукти.
   Моята тава беше малка и затова използвах по-малко продукти.

Много ми хареса! Идеално сладко - не прекалено много,
не и прекалено малко! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers