Необходими продукти
3 яйца
10 с.л. захар (равни)
10 с.л. брашно (равни)
1 ч.л. сода бикарбонат
сладко от ягоди
ванилия
Начин на приготвяне
1. Разбих яйцата и захарта с
миксер
до получаването на пухкава
смес,
сложих и ванилията.
2. Добавих пресятото брашно и содата,
разбърках внимателно с
шпатула до хомогенна смес.
3. Излях сместа в намаслена и набрашнена
тава
(използвах тавата на
фурната,
тъй като е много голяма, плитка и
удобна).
Сместа трябва да е
равномерно разпределена в тавата.
Получава се доста тънък слой
- така трябва!
4. Пекох в предварително загрята фурна
на 150 градуса за 15 мин.
5. Извадих и внимателно
преместих блата върху една кърпа.
*Ако блатът е леко залепнал
за тавата,
внимателно минете отдолу
с тънка и дълга метална шпатула,
за да се отлепи без да се
скъса.
*Ако е необходимо, изрежете
краищата,
за да се изравни блата от
всички страни.
6. Намазах целия блат със сладко от ягоди
(домашно)
и го завих на руло.
7. Оставих го да си почива,
като го поръсих с пудра
захар,
поставих алуминиево фолио
отгоре,
за да не изсъхва.
Това е вторият път, в който правя
руло.
Получи се доста лесно, за разлика от
първия път,
когато ми се счупи блата, който беше доста
дебел.
Но...хванах му цаката вече. :)
Супер бързо стана този път.
Без кой знае колко
усилия и мъки!
Доста е сладко, имайте предвид!
P.S. Заповядайте в моята
сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към сладкото, нали?!
:)
Няма коментари