Шоколадов аквафаба мус

февруари 12, 2018


Необходими продукти

200 мл. вода от сварен нахут
3 с.л. кафява захар
3 с.л. кокосово масло
2 с.л. петмез от захарна тръстика
1 с.л. какао
ванилия

Добавки по желание

кокосови стърготини
сушени плодове
овесени трици
чиа семена

Начин на приготвяне

1. Разбих водата от нахута на силни обороти,
    добавих на етапи захарта, накрая и ванилията.
    Трябва да се получи смес, наподобяваща белтъци на сняг.
2. Разтопих кокосовото масло, добавих какаото,
    петмеза и разбърках до хомогенност.
3. Прибавих какаовата смес към нахутената и разбих отново.
4. Разсипах в бурканчета и оставих в хладилника за една нощ.

Доста интересно се получава. 
* Аквафаба - водата от сварения нахут. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers