Шоколадов аквафаба мус



Необходими продукти

200 мл. вода от сварен нахут
3 с.л. кафява захар
3 с.л. кокосово масло
2 с.л. петмез от захарна тръстика
1 с.л. какао
ванилия

Добавки по желание

кокосови стърготини
сушени плодове
овесени трици
чиа семена

Начин на приготвяне

1. Разбих водата от нахута на силни обороти,
    добавих на етапи захарта, накрая и ванилията.
    Трябва да се получи смес,
наподобяваща белтъци на сняг.
2. Разтопих кокосовото масло, добавих какаото,
    петмеза и разбърках до хомогенност.
3. Прибавих какаовата смес към нахутената
и разбих отново.
4. Разсипах в бурканчета
и оставих  в хладилника за една нощ.

Доста интересно се получава. 

* Аквафаба - водата от сварения нахут. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!


Няма коментари