Необходими продукти
2 яйца
6 филийки хляб
250 гр. гъсто кисело мляко
4 с.л. брашно
1 ч.л. сода
олио
Начин на приготвяне
1. Разбъркваме яйцата.
2. Добавяме млякото с шупналата сода в
него.
3. Следва брашното и хубаво разбъркване на
сместа.
4. Всяка филийка, разрязана наполовина,
потапяме в
сместа, пържим в сгорещено олио.
5. Съхраняваме в съд, покрит с кухненска
хартия,
за да се отцеди излишната
мазнина;
покриваме с капак, за да са
мекички.
От години правя филийките по този начин,
защото въобще не им личи, че са пържени и мазни.
На доста места съм хапвала,
но винаги имат един доста натрапчив и неприятен мазен вкус.
Тези филийки са много меки и въздушни,
с една дума - страхотни!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари