Пържени филийки

март 10, 2018



 Необходими продукти

2 яйца
6 филийки хляб
250 гр. гъсто кисело мляко
4 с.л. брашно
1 ч.л. сода
олио

Начин на приготвяне

1. Разбъркваме яйцата.
2. Добавяме млякото с шупналата сода в него.
3. Следва брашното и хубаво разбъркване на сместа.
4. Всяка филийка, разрязана наполовина,
    потапяме в сместа, пържим в сгорещено олио.
5. Съхраняваме в съд, покрит с кухненска хартия,
    за да се отцеди излишната мазнина;
    покриваме с капак, за да са мекички.


От години правя филийките по този начин,
защото въобще не им личи, че са пържени и мазни.
На доста места съм хапвала, 
но винаги имат един доста натрапчив и неприятен мазен вкус.
Тези филийки са много меки и въздушни,
с една дума - страхотни!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers