Сиренки с лимец

март 19, 2018


Необходими продукти

1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
щипка сода
1 ч.ч. брашно от лимец
2 с.л. олио
150 гр. сирене
чубрица

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцето с вилица.
2. Шупваме содата в млякото, добавяме към яйцето.
3. Следва брашното, разбъркваме добре с лъжица.
4. Добавяме олиото, разбъркваме отново.
5. Накрая прибавяме натрошеното сирене и чубрицата.
6. Сместа трябва да е много хубаво разбъркана.
7. Върху хартия за печене оформяме топчета от сместа,
    които поръсваме с чубрица.
    /За оформянето използвах лъжица и пръстите си,
    за да се получат приличащи на топчета бисквитки,
    с големината на орех, които леко сплесках/.
8. Печем на 200 градуса за 20 минути.
9. Оставяме да изстинат върху решетка,
    след това ги поставяме в кутия и затваряме с капак.



Сиренките се получават 20 на брой,
меки, приятни, страшно ароматни и вкусни.

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers