Макарони на фурна


Този десерт винаги ми напомня на детската градина.
Семпъл, лесен и много вкусен!

Необходими продукти

250 гр. макарони
300 гр. захар
10 гр. масло (1 с.л.)
800 мл. прясно мляко
4 яйца


Начин на приготвяне

1. Разпръскваме макароните в голяма и плоска тавичка
    като гледаме да не са един върху друг,
    за да могат да се изпекат равномерно.
2. В предварително загрята фурна на 200 градуса
    запичаме макароните до златисто - около 10 мин.
3. След това сваряме макароните до полуготовност.
4. Отцеждаме ги от водата,
    докато са още горещи прибавяме маслото,
    разбъркваме, за да се разтопи.
5. Разбиваме с миксер (или на ръка) млякото, яйцата и захарта.
6. Добавяме млечната смес към макароните,
    поръсваме отгоре със захар и запичаме за час и 30 мин.
    *Първите 20 мин. пекох на 180 градуса,
    след това намалих фурната на 150 градуса.
    За да сте сигурни, че са изпечени,
    просто намушете десерта с клечка за зъби.
    Ако клечката е суха - готово е!

След като изстинаха, поръсих обилно с пудра захар.
Получават се точно 6 порции -
използвах правоъгълна, малка и дълбока тавичка
(около 30 см. широка и 10 см. дълбока).

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)