Сурови бонбони с кашу

март 08, 2018


Необходими продукти

300 гр. фурми
200 гр. овесени трици
100 гр. кашу
4 с.л. какао + още малко за овалване
есенция ром

Начин на приготвяне

1. Накисваме фурмите във вряла вода за 30 мин.
2. Почистваме (обелваме и обезкостяваме).
3. Смиламе в блендер фурмите, какаото, 
    половината от кашуто и 1/2 к.ч. вода
    (от тази, в която фурмите бяха накиснати).
4. Блендираме сместа (аз предпочетох да не смилам перфектно,
    а да има малки парченца несмлени ядки).
5. След това се добавят овесените трици 
    и няколко капки есенция ром.
6. Сместа се разбърква с лъжица,
    оставя да престои в хладилник за една вечер.
7. Накрая - оформяме бонбоните,
    като във всеки един слагаме по 1 ядка кашу,
    овалваме в какао.



Бонбоните стават страхотни - 60 броя 
(в зависимост от големината броят може да варира)!
Ядкови, сладки и какаови! :)


P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers