Яхния от тиквички



Необходими продукти

1 кг. тиквички
1 глава лук
10 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
3 с.л. брашно
черен пипер
олио
сол 

Начин на приготвяне

1. Измих, отстраних дръжките и дупетата на тиквичките,
    нарязах ги на кръгчета, след това на четвъртинки.
2. Почистих лука и го нарязах на полумесеци.
3. Задуших лука в малко олио 
   (колкото да покрие дъното на тенджерата).
4. Добавих тиквичките и подправките,
    бърках около 2-3 мин. и оставих още толкова време 
    под капак, за да омекнат.
5. Добавих вода и оставих яхнията да ври под капак.
6. Добавих почистените цели скилидки чесън.
7. Когато тиквичките омекнаха 
    направих застройка от брашното + малко вода,
    което разбърках до гъста кашичка.
8. Дръпнах тенджерата от котлона и го изключих, 
    започнах да добавям по-малко
от яхнията към застройката, за да изравня температурата.
9. Изсипах застройката в тенджерата и върнах на котлона
    докато клокне, след това я разбърках и оставих настрана.

Много бърза, лесна и вкусна яхния.
Единственото, което забравих или по-точно - нямах,
беше сухият копър. Непременно добавете. 
Придава страхотен вкус!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

Няма коментари