Необходими продукти
1 кг. тиквички
1 глава лук
10 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
3 с.л. брашно
черен пипер
олио
сол
Начин на приготвяне
1. Измих, отстраних дръжките и дупетата на
тиквичките,
нарязах ги на кръгчета,
след това на четвъртинки.
2. Почистих лука и го нарязах на
полумесеци.
3. Задуших лука в малко олио
(колкото да покрие дъното
на тенджерата).
4. Добавих тиквичките и подправките,
бърках около 2-3 мин. и
оставих още толкова време
под капак, за да омекнат.
5. Добавих вода и оставих яхнията да
ври под капак.
6. Добавих почистените цели скилидки
чесън.
7. Когато тиквичките омекнаха
направих застройка от
брашното + малко вода,
което разбърках до гъста
кашичка.
8. Дръпнах тенджерата от котлона и го
изключих,
започнах да добавям
по-малко
от яхнията към застройката, за да изравня температурата.
9. Изсипах застройката в тенджерата и
върнах на котлона
докато клокне, след това
я разбърках и оставих настрана.
Много бърза, лесна и вкусна яхния.
Единственото, което забравих или
по-точно - нямах,
беше сухият копър. Непременно
добавете.
Придава страхотен вкус!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук
група - тук.
... защото
всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари