Обикновени курабийки

април 29, 2018


Необходими продукти

2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. захар + още за овалване
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
600 гр. брашно
есенция ванилия



Начин на приготвяне

1. Разбих яйцата и захарта с миксер до кремообразност.
2. Добавих млякото, с предварително шупналата сода в него.
3. След това добавих олиото и отново миксирах.
4. Започнах да добавям на части пресятото брашно
    при непрекъснато бъркане с миксера.
5. След като миксера започна да се затруднява,
    започнах да бъркам с дървена лъжица,
    след това доомесих меко тесто на ръка.
6. Използвах 500 гр. брашно за тестото,
    останалите 100 гр. ми бяха помощни за доомесването
    и оформянето на курабийките.
7. След като тестото вече беше готово,
    започнах да оформям курабийките - с големината на орех,
    помагайки си с малко брашно, за да не залепват.
8. Получиха се около 30 броя. 
    Намаслих всяко топче с капка олио, с помощта на четчица,
    след това овалях в захар и поставих в тава, 
    покрита с хартия за печене.
9. Пекох ги в предварително загрята фурна на 200 градуса,
    за 20 минути. След което ги оставих да изстинат в/у решетка.



Бисквитките стават много хрупкави отвън и мекички отвътре.
От към сладост - точно на място.
Бон апетит! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.

       Щастие, хармония и сладост!

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers