Необходими продукти
2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. захар + още за овалване
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
600 гр. брашно
есенция ванилия
Начин на приготвяне
1. Разбих яйцата и захарта с миксер до
кремообразност.
2. Добавих млякото, с предварително
шупналата сода в него.
3. След това добавих олиото и отново
миксирах.
4. Започнах да добавям на части
пресятото брашно
при непрекъснато бъркане
с миксера.
5. След като миксера започна да се
затруднява,
започнах да бъркам с
дървена лъжица,
след това доомесих меко
тесто на ръка.
6. Използвах 500 гр. брашно за тестото,
останалите 100 гр. ми
бяха помощни за доомесването
и оформянето на
курабийките.
7. След като тестото вече беше готово,
започнах да оформям
курабийките –
с големината на орех,
помагайки си с малко
брашно, за да не залепват.
8. Получиха се около 30 броя.
Намаслих всяко топче с
капка олио,
с помощта на четчица,
след това овалях в захар
и поставих в тава,
покрита с хартия за
печене.
9. Пекох ги в предварително загрята
фурна
на 200 градуса, за 20 минути.
След което ги оставих да изстинат в/у решетка.
на 200 градуса, за 20 минути.
След което ги оставих да изстинат в/у решетка.
Бисквитките стават много хрупкави отвън и мекички отвътре.
От към сладост - точно на място.
Бон апетит! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари