Хляб с тъмна бира

април 30, 2018


Необходими продукти

250 гр. пшенично брашно
40 гр. ръжено брашно
7 гр. суха мая
7 гр. сол
180 мл. тъмна бира

Начин на приготвяне

1. Пресяваме двата вида брашно.
2. Добавяме солта и маята, разбъркваме добре, 
    за да се смесят всички сухи съставки.
3. Добавяме бирата и омесваме тесто.
4. Оформяме го като топка - стегната и обемна,
    напръскваме го с малко вода отгоре.
5. Поставяме тестото в тава, покрита с хартия за печене 
    и отгоре завиваме тавата със стреч фолио
    като то не бива да е плътно прилепнало за тестото,
    а да има място за самото втасване. (На мен ми отне 3 часа
    докато тестото утрои обема си.)
6. Преди да го сложим да се пече, поръсваме с брашно.
7. Печем на 180 градуса предварително загрята фурна, 50 мин.
    Тавата трябва да е разположена една идея по-ниско 
    от средата на фурната.
8. Оставяме да изстине върху решетка.

Много хрупкава коричка се получава.
Хлебчето не е много голямо, 
но ако предпочитате може да удвоите съставките.
Страхотно вкусно, особено с масло и шарена сол!

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.

       Щастие, хармония и сладост!


You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers