Необходими продукти
250 гр. пшенично брашно
40 гр. ръжено брашно
7 гр. суха мая
7 гр. сол
180 мл. тъмна бира
Начин на приготвяне
1. Пресяваме двата вида брашно.
2. Добавяме солта и маята, разбъркваме
добре,
за да се
смесят всички сухи съставки.
3. Добавяме бирата и омесваме тесто.
4. Оформяме го като топка - стегната и
обемна,
напръскваме го с малко
вода отгоре.
5. Поставяме тестото в тава, покрита с
хартия за печене
и отгоре завиваме тавата
със стреч фолио
като то не бива да е
плътно прилепнало за тестото,
а да има място за самото
втасване.
(На мен ми отне 3 часа докато тестото утрои обема си.)
6. Преди да го сложим да се пече,
поръсваме с брашно.
7. Печем на 180 градуса предварително
загрята фурна, 50 мин.
Тавата трябва да е
разположена една идея по-ниско
от средата на фурната.
8. Оставяме да изстине върху решетка.
Много хрупкава коричка се получава.
Хлебчето не е много голямо,
но ако предпочитате може да удвоите
съставките.
Страхотно вкусно, особено с масло и
шарена сол!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук
група - тук.
... защото
всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари