Бадемов кейк


Необходими продукти

250 гр. черен шоколад
350 гр. меко масло
300 гр. печени бадеми
220 гр. захар
4 яйца

Начин на приготвяне

1. Разтапяме маслото и шоколада на водна баня.
    (Предварително нарязваме мекото масло и шоколада
    на по-малки парчета, за да се разтопят по-лесно.)
2. Разбиваме с миксер жълтъците и захарта до кремообрзност.
3. Прибавяме жълтъчената смес шоколадовата.
4. Нарязваме бадемите на малки парченца, за да се усещат
    (или ги смиламе с блендер до прахообразност),
    добавяме към сместа.
5. Разбиваме белтъците на сняг, 
    добавяме ги към останалите продукти
 много внимателно,
    с помощта на шпатула, поетапно, и леко разбъркваме,
    за да остане сместа въздушна.
6. Печем на 160 градуса за около 40 мин.,
    в предварително загрята фурна.
7. След като кейкът е готов,
оставяме го да се охлади напълно,
    съхраняваме го в хладилник.
   (Преди да сервираме, затопляме за макс. 10 секунди
    в микровълновата, за да се отпусне шоколадът
    и насладата да е пълна. :)




P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)

Няма коментари