Необходими продукти
250 гр. черен шоколад
350 гр. меко масло
300 гр. печени бадеми
220 гр. захар
4 яйца
Начин на приготвяне
1. Разтапяме маслото и шоколада на водна
баня.
(Предварително нарязваме
мекото масло и шоколада
на по-малки парчета, за
да се разтопят по-лесно.)
2. Разбиваме с миксер жълтъците и
захарта до кремообрзност.
3. Прибавяме жълтъчената смес
шоколадовата.
4. Нарязваме бадемите на малки
парченца, за да се усещат
(или ги смиламе с блендер
до прахообразност),
добавяме към сместа.
5. Разбиваме белтъците на сняг,
добавяме ги към
останалите продукти
много внимателно,
с помощта на шпатула, поетапно,
и леко разбъркваме,
за да остане сместа
въздушна.
6. Печем на 160 градуса за около 40
мин.,
в предварително загрята
фурна.
7. След като кейкът е готов,
оставяме го да се охлади напълно,
съхраняваме го в
хладилник.
(Преди да сервираме,
затопляме за макс. 10 секунди
в микровълновата, за да
се отпусне шоколадът
и насладата да е пълна.
:)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари